Skip to main content

De juiste IT-strategie voor uw bedrijf?

  • 19/10/2018

Onze Cluster Digitalisering in KMO’s geeft je de handvaten en concrete tips om dat te verwezenlijken. IT-specialist Benny Westaedt legt uit hoe we dat doen.

Doelgroep

Je wilt een zicht krijgen op de IT-architectuur van jouw bedrijf. Je bent er immers van overtuigd dat het bedrijf van de toekomst merendeels digitaal werkt. In deze cluster reiken we je concrete handvaten om keuzes te leren maken inzake de IT-structuur van je bedrijf. Overbodige administratie, overload aan e-mails, inefficiënte meetings, onduidelijke prioriteiten, ondoeltreffende klantenservice en complexe werkprocessen? Voor KMO’s betekent digitalisering voornamelijk het efficiënter maken van werkprocessen, een bewuster databeheer en papierloos werken. Deze cluster is bedoeld voor iedereen die meer wilt doen met dezelfde middelen!

Programma

Welke processen ga je dan wel digitaliseren en welke niet? Door processen zoveel mogelijk te optimaliseren kan een financieel voordeel worden behaald en daarmee een concurrentievoordeel. 

In deze cluster digitalisering voor KMO’s willen we Eigenaars-Ondernemers laten kennismaken met de IT-strategie van een KMO en de bijhorende budgettering. Daarnaast maken we je wegwijs in de nieuwe trends: Mobile, Big Data, Internet of Things, cloud computing.

Niet te negeren zijn ook de risico’s die digitalisering met zich meebrengt. Vooral digitalisering van de klantenservice ligt iets genuanceerder. Men loopt hier het risico dat door de digitale transformatie de klanten het bedrijf niet meer goed herkennen. 

De juiste digitale tools selecteren én er vervolgens vlot mee aan de slag kunnen, is zeker geen evidentie. Reden te meer om jezelf grondig voor te bereiden alvorens de digitale transformatie aan te gaan. Door zo concreet mogelijk te werken, reiken we aan het eind van de rit een kader om beslissingen inzake IT ook binnen de hele strategie van de bedrijfsvoering te laten passen. De praktische toepasbaarheid voor KMO’s is steeds het uitgangspunt.

Aanpak

15 Eigenaars-Ondernemers komen gedurende 6 sessies samen met als doelstelling om de juiste beslissingen te kunnen nemen aangaande de IT-architectuur in hun KMO. 

Meer informatie over de cluster? Klik hier

ou

 

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo