Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Gentse start-up TechWolf haalt 1 miljoen euro op ondanks de crisis

Gentse start-up TechWolf haalt 1 miljoen euro op ondanks de crisis

  • 10/08/2020

Een bedrijf uitbouwen tijdens een internationale crisis is – op z’n zachtst gezegd – een uitdaging. Toch slagen studiegenoten Andreas De Neve, Mikaël Wornoo en Jeroen Van Hautte van de Gentse start-up Techwolf  daar met glans in. Na hun starterstraject bij Voka haalden ze in april 1 miljoen euro kapitaal op via investeerders. Dit geeft hen de financiële én mentale boost die ze nodig hebben om de crisis vlot door te komen.

Van buikgevoel naar slimme data in hr 

Het snel groeiende TechWolf helpt grote organisaties om de skills van hun werknemers beter in kaart te brengen. “Via AI-technologie combineren en analyseren we verschillende datasets vanuit interne hr-systemen. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld beter inschatten of werknemers met de juiste competenties op het juiste project werken”, vertelt co-founder Mikaël Wornoo.
 

TechWolf voorspelt welke skills nodig zijn om bedrijven klaar te stomen voor de jobs van morgen.

Daarnaast geeft TechWolf ondernemingen ook meer inzicht in welke soort profielen ze in de toekomst nodig hebben. “We kunnen de interne talentpool van bedrijven vergelijken met de internationale jobmarkt. Op die manier voorspellen we welke skills er nodig zullen zijn om werkgevers én werknemers klaar te stomen voor de jobs van morgen.”

Er ontstaat dus een win-win-winsituatie: werknemers blijven relevant binnen hun organisatie door de juiste carrièredoelen na te streven, hr-professionals krijgen de tools om data-gedreven beslissingen te nemen die bijdragen tot de strategie van het bedrijf en de organisatie zelf krijgt meer dan een streepje voor door het beste uit haar medewerkers te halen.


Ook de eigen skillset wordt uitgebreid

Andreas, Mikaël en Jeroen waren dag in dag uit bezig met de opstart van hun hr-softwareplatform. Toch vonden ze het belangrijk om ook aan hun eigen ondernemerskills te werken via Bryo, het starterstraject van Voka. “Begin 2019 namen we deel aan Bryo. Daar kwamen we elke maand samen met andere jonge ondernemers om te praten over onze uitdagingen als starters. Hoe schrijf je een goede pitch en wat is belangrijk bij het bepalen van je prijsstrategie? Het viel op dat jonge ondernemers vaak met dezelfde vragen zitten. Gelukkig konden we rekenen op experten uit het Voka-netwerk om de juiste weg te wijzen. Zo hebben we infosessies gevolgd over content marketing, de GDPR-regelgeving en pitches voor grote klanten”, vertelt Mikaël.
 

Voor gemeenschappelijke uitdagingen konden we rekenen op Bryo .

Goed gestart én opgevolgd

Tijdens hun starterstraject, maar ook daarna tijdens de crisis, benutten de oprichters van TechWolf hun Voka-netwerk ten volle. De al dan niet virtuele ontmoetingen met ervaren collega-ondernemers, experten en investeerders waren waardevol in alle opzichten. 
“We rondden ons Bryo-traject begin dit jaar af, maar tijdens de crisis heeft onze coördinator ons opnieuw virtueel samengebracht. Zo kwamen we via online netwerksessies in contact met ervaren tech-ondernemers die ons belangrijke inzichten hebben meegegeven. Dat heeft ons echt vooruit geholpen in deze bijzondere tijden.”

Vlak voor de crisis hadden we de laatste stappen gezet naar een grote kapitaalsverhoging. Dat is gelukkig kunnen doorgaan.

De drie jonge ondernemers achter TechWolf namen het advies van collega-ondernemers dan ook ter harte. Vlak voor de crisis hadden ze namelijk de laatste stappen gezet naar een grote investering. “Dat was een enorm spannende en boeiende periode, die ondanks de crisis gelukkig goed is uitgedraaid. In april konden we officieel melden dat we 1 miljoen euro hadden opgehaald. Dat gaf ons de financiële én mentale boost om de rest van de crisis vlot door te komen.” Niet enkel bij het ophalen van zo’n kapitaal maar ook voor de correcte verwerking ervan kon TechWolf rekenen op de inzichten van collega-ondernemers uit hun Voka-netwerk.


Hoe Voka ook jouw start-up versterkt?
Ontdek de 3 manieren hier.

Voka - het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen - verdedigt, verbindt en versterkt ondernemingen in elke levensfase. Voka is een organisatie van, voor en door Vlaamse ondernemingen. Samen timmeren we aan een optimaal kader om vrij en succesvol te kunnen ondernemen in Vlaanderen. Zo willen we jou als ondernemer, je onderneming en Vlaanderen gezond doen groeien.