Skip to main content
Map
  • Netwerken in crisistijden: de sleutel tot succes voor uitzendkantoor Recrewtment

Netwerken in crisistijden: de sleutel tot succes voor uitzendkantoor Recrewtment

Recrewtment ledenverhaal
  • 10/08/2020

Netwerken in crisistijden: de sleutel tot succes voor uitzendkantoor Recrewtment

Vijf jaar geleden richtte Andreas Pfeffer zijn eigen uitzend- en rekruteringskantoor Recrewtment op. Recrewtment maakt deel uit van de Multi Masters Group. Zoals veel ondernemers stond hem vanaf maart een uitdaging van formaat te wachten: de coronacrisis. Maar door handig gebruik te maken van zijn Voka-netwerk kon Andreas de schade beperken én gingen er zelfs nieuwe deuren voor hem open.

Veel bedrijven bespaarden op uitzendkrachten en rekruteringsdiensten zoals die van Recrewtment tijdens de coronacrisis. Toch kwam Andreas er sterker uit dan veel concurrenten. “Onze sector tekende een zware daling op tijdens de crisis, maar Recrewtment kon in juli zelfs terug een groei optekenen ten opzichte van 2019.”

Blijven netwerken, blijven vooruitkijken 

Hoe hem dat lukte? Door samen met Voka te blijven focussen op netwerking. “Ik ben al jaren verbonden met Voka, waarvan ook al enkele jaren als voorzitter van Jong Voka Antwerpen-Waasland. Ik probeer dus op heel veel Voka-events aanwezig te zijn.” En in tijden van corona gebeurt dat vooral digitaal. Om ondernemers toch bij elkaar te brengen om te brainstormen, zette Voka de stap naar online netwerksessies.

“Elke vrijdag praatten we met tien  collega-ondernemers over de uitdagingen die we op dat moment hadden. Uit al die gesprekken zijn uiteindelijk 63 leads gekomen, allemaal potentiële klanten, leveranciers, partners, … die ik in de toekomst hopelijk kan helpen met rekrutering of HR-advies”, zegt Andreas. 

“Tijdens een van die ‘Virtuele Vrijdagen’ sprak ik zelf ook over het digitaliseringsvraagstuk waar we bij Recrewtment al enige tijd over nadachten. Na die sessie contacteerden twee leveranciers mij met een oplossing. Zo zal onze nieuwe digitale tool gebouwd worden door een bedrijf dat we via het Voka-netwerk leerden kennen.”
 

Via Voka gaf ik een webinar aan 70 ondernemers, een echte win-win.

Meer visibiliteit voor Recrewtment

Voka bood Andreas ook de kans om zijn onderneming meer visibiliteit te geven en zijn expertise in de verf te zetten. “Zo gaf ik een webinar aan 70 ondernemers over virtuele onboarding. Hoe kan je nieuwe medewerkers optimaal digitaal begeleiden?  Hoe krijg je vacatures ingevuld met het juiste profiel als je de kandidaten niet face-to-face kunt zien? De online opleiding was een echte win-win: collega-ondernemers leerden iets bij en Recrewtment  zelf kon zich als gespecialiseerde speler in de sector in de kijker zetten.” 

Informatie uit eerste hand door te chatten met Jan Jambon en Alexander De Croo.

Een luisterend oor op het hoogste beleidsniveau

Maar Voka brengt ondernemers ook samen met experts en beleidsmakers vanop het hoogste niveau. “De online sessies van Voka met gerenommeerde sprekers als Alexander De Croo, Jan Jambon of Pierre Wunsch zal ik nooit vergeten. Als deelnemer kon je rechtstreeks vragen stellen en je bezorgdheden uiten via de chatfunctie. We kregen ook informatie uit eerste hand, en kwamen in contact met mensen die normaal heel moeilijk te bereiken zijn.”

Ondanks het feit dat het voor Andreas het laatste jaar bij Jong Voka is, is hij vastberaden om altijd Voka-lid te blijven. “Heb je als ondernemer een vraag, dan weet je waar je moet zijn. Zit je met een probleem, dan zet Voka zijn netwerk in om je te ondersteunen. Dat zou ik niet kunnen missen als ondernemer.” 
 


Hoe Voka jou met andere ondernemers verbindt? 
Ontdek het nu hier.

Voka - het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen - verdedigt, verbindt en versterkt ondernemingen in elke levensfase. Voka is een organisatie van, voor en door Vlaamse ondernemingen. Samen timmeren we aan een optimaal kader om vrij en succesvol te kunnen ondernemen in Vlaanderen. Zo willen we jou als ondernemer, je onderneming en Vlaanderen gezond doen groeien.