Skip to main content
Map
  • Van ergonomische werkplek op kantoor naar comfortabel telewerken: zo speelde Kinnarps in op de lockdown

Van ergonomische werkplek op kantoor naar comfortabel telewerken: zo speelde Kinnarps in op de lockdown

Kinnarps ledenverhaal
  • 10/08/2020

Van ergonomische werkplek op kantoor naar comfortabel telewerken: zo speelde Kinnarps in op de lockdown

Tijdens de lockdown werd telewerken plots de norm. Ook bij Kinnarps België, dat Zweeds kantoormeubilair verkoopt, en van die telewerknood een deugd maakte. Want we snakken aan ons thuisbureau naar comfort, blijkt uit een Voka-bevraging. Kinnarps haakte daar op in en lanceerde een thuiswerkpakket met een ergonomische stoel en verstelbaar bureau.

Kinnarps verkoopt ergonomische meubelen voor op kantoor. “Wij werken een totaalconcept uit om een omgeving te creëren die optimaal bijdraagt aan een gezonde, efficiënte en inspirerende werksfeer”, legt CEO Isabelle d’Haene uit. Kinnarps geeft zelf het goede voorbeeld met een prachtig ingericht kantoor in Wemmel. Maar tijdens de lockdown moesten ook hier de deuren dicht. “We hebben hier onze eigen comfortabele en inspirerende werkplek ingericht waar we gefocust kunnen werken. En plots viel dat allemaal weg.”

Gezond en productief thuiswerken in 1, 2, 3

De aanbeveling van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken, bracht Kinnarps op het idee om stoelen uit te lenen aan zijn medewerkers. “Wij vinden de juiste ergonomie in het thuiskantoor van onze medewerkers erg belangrijk. Daarom stelden we onze uitleenstoelen ter beschikking, bureaustoelen die we normaal ter beschikking stellen aan klanten om ze uit te testen.”  
 

Door onze oplossing kunnen onze klanten en hun werknemers snel en comfortabel aan het werk.

Kinnarps zag al snel in dat ook de medewerkers van zijn klanten comfortabel thuis moeten kunnen werken. De missie van een efficiënte en inspirerende werkplek werd vertaald naar een vernieuwd aanbod voor telewerkers met snelle levering. Uit een bevraging van Voka blijkt namelijk dat veel telewerkers nood hebben aan ergonomische oplossingen. En zo werd het thuiswerkpakket van Kinnarps geboren. “Dat bestaat uit een ergonomische stoel en een in hoogte verstelbaar bureau. Investeren in de juiste bureaustoel is en blijft voordeliger dan een reeks kinesessies tegen nekpijn.” 

Hoewel Kinnarps gewoonlijk zijn oplossingen volledig op maat van de klant uitwerkt, werd er voor dit thuiswerkpakket bewust gekozen om minder opties te geven. Hierdoor zijn de producten veel sneller leverbaar. “Op deze manier kunnen we onze klanten en hun werknemers heel snel én op een comfortabele manier weer aan het werk krijgen.” 

Ademruimte en inzicht met Plato

Om het thuiswerkpakket goed in de markt te zetten, haalde CEO Isabelle d’Haene de nodige inspiratie en knowhow via Plato, het lerend netwerk van Voka. Ze verwierf er voor Kinnarps belangrijke inzichten over telewerken. “Ik kom maandelijks met zo’n 15 andere ondernemers uit het Voka-netwerk samen om rond een thema ideeën uit te wisselen. Tijdens de crisis kwamen we zelfs wekelijks digitaal samen om bezorgdheden te delen en te brainstormen over manieren om veilig te blijven doorwerken.” 

Het lerend netwerk van Voka zorgde voor de knowhow om het pakket goed in de markt te zetten.

Altijd zoeken naar de ideale balans

Dankzij een thuiswerkpakket zoals dat van Kinnarps kan je supercomfortabel telewerken, toch blijven de interactie met collega’s en het kort-op-de-bal spelen een groot gemis. Dit blijkt ook uit de ledenbevraging van Voka. “Daarom streven wij naar een wisselwerking tussen thuis- en kantoorwerk. De ledenbevraging van Voka toont aan dat veel werkgevers dat trouwens zien zitten . Kinnarps kan dat perfect faciliteren dankzij zijn online medewerkersenquête waarin gepolst wordt naar de uitdagingen en voordelen van zowel thuis- als kantoorwerk”, besluit Isabelle d’Haene.
 


Hoe Voka ook jou kan versterken?
Dat lees je nu hier.

Voka - het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen - verdedigt, verbindt en versterkt ondernemingen in elke levensfase. Voka is een organisatie van, voor en door Vlaamse ondernemingen. Samen timmeren we aan een optimaal kader om vrij en succesvol te kunnen ondernemen in Vlaanderen. Zo willen we jou als ondernemer, je onderneming en Vlaanderen gezond doen groeien.