Skip to main content
  • Laagdrempelige digitale experimenteerruimtes Limburg

Laagdrempelige digitale experimenteerruimtes Limburg

Voka – KvK Limburg bundelt de krachten met Flanders Make, Sirris, PXL Hogeschool, Universiteit Hasselt, T2 Campus om kmo's te begeleiden bij hun digitale transformatie. Laagdrempelige digitale experimenteerruimtes zijn hier een voorbeeld van. Hoe gaat dit precies in zijn werk? 

data

 

We gaan trapsgewijs aan de slag met onze bedrijven. Eerst en vooral moeten we zeer laagdrempelig een doorlichting doen van de mate van digitalisering van strategie, klant- en leveranciersrelatie, alsook organisatie en infrastructuur. Van hieruit kan er een stappenplan gemaakt worden op basis van noden.

Kmo’s uit alle sectoren die bereid zijn te investeren in digitale transformatie krijgen op een eenvoudige manier toegang tot begeleiding voor hun projecten rond nieuwe (datagedreven) digitale technologieën en voor de integratie en toepassing in hun concrete bedrijfsrealiteit. Concreet kan een kmo bijvoorbeeld in een digitale experimenteerruimte terecht om zijn voorraadbeheer te optimaliseren met gebruik van sensortechnologie. Die toepassing kan aan het lab worden voorgelegd en getest. Naast het gebruik maken van de beschikbare infrastructuur, methodieken en technische expertise van de kennispartners, zal ook aandacht uitgaan naar de plaats die deze digitalisering krijgt binnen het bedrijfsmodel.

De experimenteerruimtes zullen nog in het voorjaar van 2021 operationeel zijn. 

Digitaliseren iets voor jou?

Wil je graag meer weten over dit project? Of over digitalisering in het algemeen? Neem dan zeker contact op met onze collega Veroniek Hermans, ze helpt je graag verder. 

>>> Bekijk hier het hele aanbod rond digitalisering <<< 

Project gerealiseerd in samenwerking met:

eu   efro vlio

Contactpersoon

Veroniek Hermans

Senior adviseur innovatie & digitalisering