Skip to main content
  • Jaarevent Alfaport Voka & Cepa
Voka Community -

Alfaport Voka

Op 5 december organiseerden Alfaport Voka en Cepa een tweede gezamenlijk Jaarevent. De meer dan 200 aanwezige bedrijfsleiders wierpen op deze succesvolle editie een terug- en vooruitblik op de Antwerpse haven. 

Stephan Vanfraechem, algemeen directeur Alfaport Voka, Paul Valkeniers, afgevaardigd bestuurder van Cepa, en Eddy Wouters, directeur-generaal ASV, openden de avond met een terugblik op de verschillende acties van de publieke loodsenkorpsen. Ze braken een lans om te durven kijken naar een beter werkend model zoals bijvoorbeeld in Nederland. 
Paul Valkeniers haalde vervolgens de positieve resultaten aan van de plannen om de tekorten aan havenarbeiders in te vullen en benadrukte dat dit in de toekomst verder zal worden aangepakt. 
Ook de thema’s Complex Project Extra Containercapaciteit Antwerpen, mobiliteit en employer branding kwamen tijdens dit event aan bod.
Vervolgens bespraken Rob Harrison, managing director DP World en Geert Gekiere, managing director Euroports, het immense belang van de veiligheid in de haven en pleitten voor een gezamenlijke aanpak met alle actoren. 
Over de samenwerking met douane benadrukten verschillende operatoren dat deze op managementniveau uitstekend is, maar dat de uitwerking op het terrein veel beter kan. Vooral de verhouding tussen controleren en faciliteren moet beter in balans worden gebracht. 

Wenst u de avond te herbeleven, dan kan u hier de foto’s bekijken. 
 

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans