Skip to main content
  • Inspiration Day: “Duaal leren in het hoger onderwijs en de graduaatsopleidingen van morgen”

Inspiration Day: “Duaal leren in het hoger onderwijs en de graduaatsopleidingen van morgen”

Om nog meer jongeren de stap naar het hoger onderwijs te laten zetten, worden de graduaatsopleidingen van het hoger beroepsonderwijs (HBO5) vanaf 2019-2020 een derde toegangspoort tot het hoger onderwijs. De hogescholen worden vanaf dan verantwoordelijk voor de opleidingen.   

Vanaf september 2019 zullen de graduaatsopleidingen (huidige HBO5-opleidingen) inkantelen in het hoger onderwijs en zo deel uit maken van onze hogeschool. Deze graduaatsopleidingen zullen nog praktijkgerichter zijn dan onze bacheloropleidingen. Minimaal 1/3de van de studieomvang wordt immers vormgegeven via werkplekleren.

Eigen aan de onderwijsvisie van Hogeschool PXL worden alle studenten in co-creatie met het werkveld opgeleid. Met de  nieuwe graduaatsopleidingen kunnen we samen met ons aanbod van bacheloropleidingen nog sterker inspelen op de noden van het werkveld en samen de excellente professionals van de toekomst vormgeven die onmiddellijk inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Hogeschool PXL en Voka - Kamer van Koophandel Limburg organiseren op dinsdagnamiddag 29 mei in het bijzijn van Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, een inspiratiedag over Duaal leren in het hoger onderwijs en de graduaatsopleidingen van morgen.

We nodigen zowel directies secundair onderwijs, studiekeuzebegeleiders, medewerkers van de Centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s) als de bedrijfswereld uit om deel te nemen aan deze inspiratiedag die zal doorgaan op dinsdag 29 mei, van 12u tot 17u in PXL-Congress, Elfde-Liniestraat 24 (gebouw D) te Hasselt.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

12.00u

    

Ontvangst met broodjes in de binnenstraat van PXL-Congress

13.00u

 

Welkomstwoord door dhr.  Herman Reynders, 
gouverneur Provincie Limburg

13.15u

 

Toespraak door dhr. Ben Lambrechts,
algemeen directeur Hogeschool PXL

14.00u

 

Toespraak door mevr. Hilde Crevits,
minister van Onderwijs

14.30u

 

Toespraak door dhr. Fons Leroy,
gedelegeerd bestuurder VDAB

15.00u

 

Toespraak door dhr. Paul Kumpen, voorzitter VOKA,
Vlaams netwerk van ondernemingen

15.15u

 

Receptie

17.00u

 

Einde

 

Tussendoor willen we enkele studenten aan het woord laten over hun beweegredenen om voor een specifieke opleiding te kiezen.

We sluiten de namiddag af met een vrijblijvende netwerkdrink.

Hogeschool PXL en Voka - Kamer van Koophandel Limburg organiseren op dinsdagnamiddag 29 mei in het bijzijn van Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, een inspiratiedag.

We nodigen directies, studiekeuzebegeleiders, medewerkers van de Centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s) en de bedrijfswereld uit om hierop aanwezig te zijn.

Het programma bestaat uit een goede duiding van duaal leren en de graduaatsopleidingen van morgen die voor  1/3 zullen bestaan uit werkplekleren, een toespraak van de minister en een interactieve workshop op maat. We sluiten de namiddag af met een vrijblijvende netwerkdrink.

In een notendop:

INSPIRATION DAY - Duaal leren in het hoger onderwijs en de graduaatsopleidingen van morgen?!

Dinsdag 29 mei 2018 van 12u-17u in PXL-Congress Hasselt

Het aantal plaatsen is beperkt, klik hier om u alvast te registreren.