Skip to main content
  • Home
  • Innovatie in de haven
Alfaport Voka

Innovatie in de haven

Alfaport Voka ziet een belangrijke opportuniteit om via betere informatie-uitwisseling tussen verschillende spelers de efficiëntie van operaties in de haven te verbeteren. Tal van toepassingen zijn mogelijk, bv. het real-time traceren van goederen, verhoogde veiligheid op de terminal, betere voorspelling van aankomsttijden van schepen, … Om zo’n innovatie te stimuleren en verschillende partijen samen te brengen, participeert Alfaport Voka in een aantal projecten:

Alfaport Voka organiseerde in december 2016 mee de Hackathon met als thema “Logistics of the future”. Een hackathon is een bijeenkomst waarbij mensen uit de IT-sector, softwareontwikkelaars, grafische ontwerpers, project managers, maar eveneens studenten, gedurende enkele dagen intensief samen oplossingen zochten voor concrete havengerelateerde problemen.

Meer informatie: www.logisticsofthefuture.be

In 2016 werd ook NxtPort gelanceerd, een data sharing platform dat de uitwisseling van informatie tussen verschillende spelers in de logistieke ketting – opslagloodsen, douane, het Havenbedrijf – moet vereenvoudigen. Dit initiatief van de Antwerpse private havensector (beroepsverenigingen KVBG, ASV, VEA, A.B.A.S en KBRV samen met Alfaport – Voka) is een wereldwijde primeur en zal de concurrentiepositie van de Antwerpse haven versterken, evenals de wapens bieden om het op te nemen tegen internationale spelers van buitenaf.

Meer informatie: www.nxtport.eu

RECENT NIEUWS

Meer informatie via Stephan Vanfraechem - stephan.vanfraechem@voka.be - +32 3 232 22 19

hackathon

 

CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
Tormans_Corporate partner