Skip to main content
  • Hulp nodig in jouw exportverhaal?

Hulp nodig in jouw exportverhaal?

  • 25/04/2019

Internationalisatie mag nooit een stap in het onbekende zijn. Meer nog: dit moet op de strategische agenda staan van iedere onderneming met buitenlandse ambities. Daarom organiseert Voka – KvK Limburg de Export Academy. Samen met Ralph Hendrikx, Export Academy coach, begeleiden we jou in uw exportverhaal. 

Ralph is ruim 20 jaar internationaal actief in diverse sectoren en geografische markten. Aan ervaring dus geen gebrek! ‘Globalisering is ongetwijfeld één van de belangrijkste trends, maar je moet als beginnend exporteur rekening houden met een verschillende aspecten’, vertelt Ralph. Zo is er de financiering van de export, de diverse garanties die de klant vraagt en het kredietrisico.

Vandaar raadt Ralph collega-ondernemers steevast aan om een grondige marktstudie uit te voeren alvorens de eerste stappen te zetten. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de lokale actoren, gebruikelijke distributiemodellen, douanetarifering, prijszetting, politiek-economische situatie, juridisch kader en andere marktspecifieke kenmerken. 

Een uitwisseling van best practices is volgens Ralph nog altijd de meest toegankelijke vorm van ondersteuning. De Export Academy zal de deelnemers ongetwijfeld mooie tips en tricks voorschotelen om het exportverhaal tot een succes te herleiden. ‘Het draait vooral draait om 'durven doen'. Wij Vlamingen hebben ongelooflijk mooie producten en diensten in huis, maar wij zijn vaak te naïef en behoudsgezind. Bereid je goed voor en get out of the comfort zone!’, sluit Ralph af. 

5 tips & tricks van Ralph
1.    Breng de interne en externe uitdagingen in kaart
2.    Bouw een lokaal netwerk op
3.    Voorkom verrassingen en verdiep je in de lokale regelgeving
4.    Anticipeer op de lokale munt en wisselkoers
5.    Breid je lokale verankering stapsgewijs uit

Wil je meer internationale kennis opdoen, schrijf je dan in voor de Export Academy. Meer info & inschrijven:

www.voka.be/limburg/exportacademy  

AW_Digitalisering
imu - vzw - Altez
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - Remant
IMU - vzw - Bebat
Proximus
AW_Welt_6stappenplan