Skip to main content
  • Home
  • Hoe een milieuvergunning verder gebruiken na overname?

Hoe een milieuvergunning verder gebruiken na overname?

Om een milieuvergunning over te nemen, vult u de juiste documenten in, die u als overnemer en de vorige exploitant beiden ondertekent. De documenten moet u bezorgen aan het provincie- of stadsbestuur.

Het document voor de melding van overname van de milieuvergunning kan u vinden op de website van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE): http://www.lne.be/themas/vergunningen/praktisch/formulieren.

In dit document moeten de gegevens van de nieuwe exploitant ingevuld worden in de vakken A , de gegevens van de vorige exploitant in de vakken B. De gegevens van de inrichting (adres, kadastrale percelen, tewerkstelling …) worden  ingevuld in vak C. U kan ons steeds contacteren indien er problemen of onduidelijkheden zouden zijn bij het invullen van het document.

Het ingevulde en door beiden partijen ondertekende document moet aangetekend opgestuurd worden. In het geval van een milieuvergunning klasse 1 moet het document naar de provincie Oost-Vlaanderen, gouvernementstraat 1, 9000 Gent. In het geval van  een milieuvergunning klasse 2 of melding klasse 3 stuurt u het naar het stadsbestuur.

Verder willen we er op wijzen dat een milieuvergunning moet hernieuwd worden in de periode tussen 18 en 12 maand vóór de einddatum. Houd er rekening mee dat het samenstellen van het aanvraagdossier ook enkele weken of maanden in beslag kan nemen, afhankelijk van de complexiteit van het dossier.


Indien er grote wijzigingen gebeuren, kan u al eerder een aanvraag tot hernieuwing van de milieuvergunning aanvragen.


U kan bij ons terecht voor het opstellen van de milieuvergunningsaanvraag. Contacteer Maarten Dheedene voor een vrijblijvende offerte: tel 09 266 15 64  of mail maarten.dheedene@voka.be.

 

Hebt u ook een vraag voor onze helpdesk? Stuur een mailtje naar viavoka@voka.be​​​​​​​.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat