Skip to main content
  • heraanleg Slachthuislaan van start op 19 juni

heraanleg Slachthuislaan van start op 19 juni

Op 19 juni start Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met de werken op de Slachthuislaan. De werken starten met de aanleg van een parking op de kade van Lobroekdok. Die duren tot 6 juli. Op 1 augustus start de eigenlijke heraanleg van de Slachthuislaan. De werken duren tot midden 2018.

De voorbije periode veranderde de Zuidersingel tussen Stenenbrug en de Gedempte Zuiderdokken sterk van uitzicht. Naast brede fietspaden en een groene middenberm tussen de twee rijbanen, kwamen er aan beide zijden parkeerstroken. Vandaag wordt deze inrichting doorgetrokken op Noordersingel en op de IJzerlaan tot aan de Noorderlaan. De Slachthuislaan, de ontbrekende schakel tussen beide projecten, wordt vanaf 19 juni heraangelegd volgens hetzelfde principe.

De parking is het eerste werk: die zal 124 parkeerplaatsen tellen en blijft gedurende de looptijd van de werken bereikbaar. Ook na de werken blijft de parking behouden.

Bedrijven bereikbaar

Vanaf augustus zijn tijdens de werkzaamheden steeds 2x1 rijstrook beschikbaar.  De bedrijven langs het Lobroekdok blijven tijdens de werken steeds bereikbaar langs de kadeweg Lobroekdok. Er zijn vier toegangen naar de kadeweg: via de Denderstraat, de parking Aldi en de twee bestaande doorgangen op de Slachthuislaan.

Meer info en een bereikbaarheidskaart voor bedrijven vindt u hier.