Skip to main content
  • Heraanleg Ruggeveldlaan Deurne

Heraanleg Ruggeveldlaan Deurne

Op 16 augustus startte de stad Antwerpen met de heraanleg van de Ruggeveldlaan in Deurne. De rijweg is vanaf het kruispunt met de Boterlaarbaan richting August Van de Wielelei afgesloten tot november 2016. Daarna is de andere rijrichting aan de beurt. De werken duren tot maart 2017.

Begin augustus was de aannemer al gestart met de heraanleg van een deel van de voetpaden en fietspaden. Nu is ook de rijbaan op de Ruggeveldlaan, tussen de Boterlaarbaan en de August Van de Wielelei, aan de beurt. Het bestaande wegprofiel blijft behouden: in beide richtingen één rijstrook, plaatselijk verbreed met een afslag- of invoegstrook. Rechts van de rijstroken komt een parkeerstrook voor langsparkeren. De fietspaden worden verbreed en sluiten aan op de oversteken in de middenberm.

Fasewissel in november 2016

Van midden augustus tot november 2016 zal heel de rijbaan vanaf de Boterlaarbaan richting August Van de Wielelei (zijde Park Groot Schijn) afgesloten zijn. De parking aan de ijsbaan blijft bereikbaar. De daaropvolgende vier maanden (november 2016 tot maart 2017) zal de andere rijrichting (zijde Rivierenhof) van de Ruggeveldlaan afgesloten worden. Er is telkens maar één rijrichting beschikbaar voor het verkeer.

Informatie over de werken op https://www.antwerpen.be/nl/info/5756af6f4b1798e2e74c51e9/heraanleg-ruggeveldlaan