Skip to main content
  • Haven/Lillo: Gratis fietsveer Kanaaldok van start op 19 juni

Haven/Lillo: Gratis fietsveer Kanaaldok van start op 19 juni

Op 19 juni start het Havenbedrijf met het inleggen van een gratis fietsveer op het Kanaaldok ter hoogte van Lillobrug. De maatregel komt er om woon-werkverkeer met de fiets aantrekkelijker en meer betrouwbaar te maken. De huidige fietsroute over de Lillobrug zorgt door het drukke scheepvaartverkeer vaak voor onverwacht en veel tijdverlies bij een openstaande brug. De veerdienst is 7 dagen op 7 beschikbaar.

Vanaf 19 juni vaart het veer tijdens weekdagen klokvast tussen 5 en 9 u. en tussen 16 en 19 u. Tussen 9 en 16 u. en tussen 19 en 23 u. is het beschikbaar op afroep. Tijdens het weekend en op feestdagen vaart het veer tussen 5 en 23 u. op afroep. Meer info over de dienstregeling vindt u hier.

Nieuwe kansen voor uw fietsinitiatieven

De werkzaamheden op de Scheldelaan en de werken die tijdens de zomermaanden op de R2 tussen de Liefkenshoektunnel en de Tijsmanstunnel worden verwacht, zullen zorgen voor een moeilijke verkeersafwikkeling voor gemotoriseerd verkeer. Het veer biedt een fietsbaar alternatief aan werknemers die uit noordoostelijke richting komen. Wijs uw medewerkers op dit initiatief. Als uw onderneming wil inzetten op een fietsinitiatieven, verhoogt dit veer de slaagkansen.

Van tijdelijk naar permanent veer?

Nadat het veer in november vorig jaar tijdens werkzaamheden op proef was uitgetest, hebben Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport-Voka op vraag van de lokale ondernemingen aangedrongen om opnieuw in te zetten op deze maatregel. Het Havenbedrijf levert een belangrijke inspanning om het veer gratis in te zetten tot 29 oktober. Het gebruik zal worden gemonitord. Blijkt het initiatief succesvol, kan dit een basis zijn voor bijkomende inspanningen en leiden tot een permanente veerdienst. We adviseren dan ook om deze kans maximaal te benutten.