Skip to main content
  • Hasseltse Beads of Love gelanceerd in het buitenland

Hasseltse Beads of Love gelanceerd in het buitenland

  • 24/01/2019

2019 is goed begonnen voor de Hasseltse ondernemers van Beads of Love. Cynthia Buschman en Patrick Lachapelle vertellen ons over hun internationale lancering. De eerste stappen buiten België waren op de NFDA Funeral Expo in de USA. Daar hebben de Hasseltse ondernemers twee distributeurs gevonden die hun herinneringssieraden gaan verdelen in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje en zelfs Australië! Patrick Lachapelle vertelt:

"In 2016 zijn Cynthia en ik Beads of Love begonnen met handgemaakte herinneringssieraden waarin as of haar zichtbaar verwerkt wordt. We zijn hiermee de Belgische markt opgegaan, waar deze goed ontvangen werden. We werken enkel Business-to-Business  en verkopen aan uitvaartcentra en dierencrematoria. Klanten zijn heel blij dat ze hun dierbare bij zich kunnen dragen in een mooi sieraad."

Beads of Love

 

Eind 2017 hebben Patrick en Cynthia een lijn vulbare sieraden ontworpen onder de naam Tadblu.  Met deze sieraden wilden ze ook naar het buitenland omdat daar hun interesse ligt. Ze willen graag een 'internationaal brand' worden.              

2018 was een druk maar fantastisch jaar, waarin ze alle mogelijke bijeenkomsten en cursussen van Voka - KvK Limburg en FIT hebben bezocht om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op een mogelijke export. Zo hebben ze bijvoorbeeld een export tweedaagse gevolgd die georganiseerd werd door Voka - KvK Limburg en zijn ze in contact geweest met verschillende internationale Voka-ambassadeurs. Daarnaast hebben ze ook flink geïnvesteerd in juridische documenten, merkregistratie en designpatenten in de EU en USA.

 

De NFDA Funeral Expo

 In oktober waren de twee ondernemers helemaal klaar voor de NFDA Funeral Expo in Salt Lake City, USA. Met al hun sieraden, displaymateriaal en een achterwand zijn ze op het vliegtuig gestapt. Tot hun blijdschap waren de Amerikanen erg enthousiast over hun ontwerpen, die heel anders zijn dan de bekende askokertjes.

Daar hebben ze een vijftal geïnteresseerde distributeurs gesproken, waarvan een Nederlandse en Australische distributeur meteen afspraken wilden maken. Tussen kerst en de jaarwisseling hebben ze hun eerste bestelling naar Australië verstuurd. Cynthia: "Dat was een fantastisch moment, dat we waarschijnlijk nooit meer zullen vergeten."

Hoe gaat het verder?

Op dit moment zijn Patrick en Cynthia nog in overleg met een Amerikaanse distributeur. Volgende week staan ze op de Belgische uitvaartvakbeurs en daarnaast zijn ze ook alweer druk bezig met een nieuw ontwerp voor een ring met edelsteen, die ze in mei willen lanceren.

Beads of LoveOok dit jaar willen ze hun weer verder professionaliseren door o.a. het Bryo ScaleUp traject te volgen en gesprekken met ervaren ondernemers te vragen bij Voka - KvK Limburg. Daar hebben ze het afgelopen jaar toch wel heel veel informatie, tips & tricks en moed uit gehaald. Dit is dan ook hun belangrijkste tip voor startende ondernemers.

"Durf te vragen, deel je onzekerheden en leer van ervaren ondernemers die ook in jouw schoenen hebben gestaan, onzekerheden hadden en fouten hebben gemaakt." 

Waar ze eindigen? "We hebben geen idee, misschien wel in Japan of Argentinië. We gaan in ieder geval vol enthousiasme door, want ondernemen is toch wel het allerleukste dat wij ooit gedaan hebben!"

Ook benieuwd hoe je kan lanceren in het buitenland?
Of gewoon vragen over internationaal ondernemen?
Stuur ons een e-mail.

Met een wereldwijd netwerk én expertise op maat ondersteunen en begeleiden wij Limburgse bedrijven met internationale ambitie. Ontdek hoe we jouw onderneming kunnen helpen. Klik hier voor onze website boordevol praktische tips, internationale nieuwsitems en activiteiten om jouw internationaal verhaal te boosten.