Skip to main content
Map
  • Groeimanifest

Groeimanifest

Groeimanifest Vlaamse ondernemers

Wij gaan voor groei. Groei, die gezond en gedeeld is.

Groei, die de welvaart in Vlaanderen behoudt én versterkt voor iedereen.  Groei naar een duurzaam, digitaal, gezond en inclusief Vlaanderen voor en door ondernemers, overheden en elke burger in deze regio. 

Want zonder groei kan je er enkel op vooruit gaan ten koste van anderen. Zonder groei is onze sterke welvaartsstaat niet houdbaar, die mensen ondersteunt wanneer zij het nodig hebben. Zonder groei komen we alleen maar meer tegenover elkaar te staan, terwijl we nu net de handen in mekaar moeten slaan.

Groei verzekert dat er kansen zijn voor iedereen. Gedeelde groei betekent dat de gecreëerde welvaart inclusief is. Gezonde groei die niet alleen duurzaam is maar bijdraagt tot meer gezondheid op alle vlakken. Gezonde en gedeelde groei is dus de basis voor meer welvaart en welzijn waar iedereen aan kan deelnemen. Het is de basis voor een duurzaam, inclusief en welvarend Vlaanderen.

Wij zien ondernemerschap als dé sleutel om deze ambitie waar te maken.

Vlaamse ondernemingen nemen dan ook hun verantwoordelijkheid op in het realiseren van gezonde en gedeelde groei. 
 

De Vlaamse bedrijfswereld zal meer dan ooit de handen uit de mouwen steken door volop in te zetten op drie grote werven: