Groeiland 2017

28/03/2017

Op 28 maart nodigt Voka bedrijven met groeiambities uit van over heel Vlaanderen, voor een buitengewoon community event ‘Groeiland 2017’. Sleutelbegrip is leren van en met elkaar. Ondernemers die zelf een opvallend groeitraject hebben doorgemaakt, zorgen voor inspiratie. Ook Dries Buytaert (Drupal) en Duco Sickinghe (Fortino Capital), 2 ondernemers van formaat, delen hun rijke groeiervaringen exclusief met u!

Groeiland

Voor ons is het glashelder: ondernemingen zijn dé motor om welvaart te creëren. Het stimuleren van snelle maar duurzame groei van kmo’s is dan ook één van de prioriteiten van Voka. Enkel door bewuste strategische keuzes te maken en uit te gaan van eigen kracht, kunnen ondernemingen doorgroeien naar de wereldtop. Kernbegrippen zijn continu bijsturen, nieuwe opportuniteiten zien en inspelen op marktevoluties. Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Voka wil snelgroeiende ondernemingen ondersteunen bij het aanpakken van actuele vraagstukken en uitdagingen.
Op 28 maart organiseert Voka daarom een grootschalig groeievent voor en door kmo’s die hogerop willen raken. Een 400-tal bedrijven met ambitie, uit alle hoeken van Vlaanderen, komen die namiddag samen in Gent om elkaar te inspireren en te netwerken met gelijkgestemden.
Wij zorgen met o.a. Dries Buytaert (Drupal) en Duco Sickinghe (Fortino, ex-Telenet) voor sprekers van topniveau en luisteren naar persoonlijke getuigenissen van ondernemers die met hun bedrijf hoge toppen scheren.


Programma

 • Vanaf 11.30 u.
  Vertrek van bussen vanuit alle hoeken van Vlaanderen met inspirerende groeiverhalen onderweg.
 • 14.00u – 14.10 u.
  Groeiambities in Vlaanderen door Philippe Muyters (Vlaams minister voor Werk, Innovatie, Economie en Sport)
 • 14.10u – 15.30 u.
  Keynote door Dries Buytaert (Drupal): groeien door disruptie en lef. Aansluitend  pitches door voorbeeldbedrijven over volgende groeithema’s : overname – internationaal ondernemen – innovatie – marketing & digitalisering
 • 15.30u – 17.30 u.
  Peer-to-peer learning: workshops, ronde tafels, OST
 • 17.30u – 18.00 u.
  Plenaire keynote door Duco Sickinghe (Fortino): strategisch leidinggeven 
 • 18.00u – 20.00 u.
  Walking dinner & netwerking

 

Spreker(s)

Dries Buytaert is de oprichter en projectleider van Drupal, het open source web platform dat gebruikt wordt door 1 op 40 websites ter wereld.  Hij is ook de co-founder & CTO van Acquia, een venture-backed technologie bedrijf dat grote bedrijven ondersteunt bij de verdere uitbouw van hun digitale aanwezigheid. Buytaert is een geboren en getogen Antwerpenaar, maar verhuisde naar Boston in 2010.

Gewezen manager van het Jaar Duco Sickinghe was meer dan 10 jaar CEO bij telecommunicatiebedrijf Telenet. Zijn jarenlange managementervaring wendt hij nu aan om met zijn bedrijf Fortino Capital jonge ondernemers te begeleiden en te investeren in kmo’s met groeipotentieel.

 

Doelgroep

400 groeibedrijven uit Vlaanderen.

 

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot 23 maart 2017 via www.voka.be/groeiland17

 

Twitter

#Groeiland17