Skip to main content
Map
 • EWC Finale België

EWC Finale België

Proficiat! Je bent geselecteerd om te pitchen tijdens de Belgische finale van de Entrepreneurship World Cup

Voka organiseert deze uitdagende ondernemerschapscompetitie samen met GEN-Global.

Deze pagina dient om je fysieke aanwezigheid tijdens het pitchevent in Antwerpen te bevestigen en om je te informeren over alle zaken die met je deelname aan de finale verband houden.

Registreer hier je deelname. Registreer ook de persoon die je zal vergezellen tijdens het fysiek event!

Vind je toch niet het antwoord op je vraag, neem dan zeker contact op met Sven of Annelies.

Jouw pitch

Je pitcht in het Engels. Je hebt ruim 12 minuten de tijd om de jury te overtuigen!

Dit doe je aan de hand van een presentatie ca. 6 minuten, ondersteund door een PowerPoint, waarin je de jury overtuigt van jouw project met zeker aandacht voor volgende items: 

Product

 • Is there a Problem/solution fit?
 • Are you an imitator or an innovator? Does the company have a sustainable claim to fame?
 • How is your traction? Are you starting to achieve meaningful market share? Is your growth accelerating?
 • Do you delight customers and show repeated use?

People

 • Experience and reputation of the Founding Team, advisors, clients, board etc.
 • Ability to recruit and develop top talent
 • Complementary nature of founding team

Potential

 • How big can this opportunity be?
 • Are you attacking either a massive addressable market or a small, but rapidly growing market?
 • Is your market opportunity limited by megatrends (massive economic and cultural shifts) or are you being propelled by these trends?

Predictability

 • For companies that have begun monetizing, are you recurring revenues or a formula that produces predictable operating results?
 • Do you gain operating leverage as you continue to achieve economies of scale?

 

Tijd voor Q&A

Nadien volgt er tijd voor de jury om vragen te stellen. Hou je aan de 6 minuten pitchtijd dan ben je er zeker van dat de jury de nodige tijd krijgt (resterende 6 minuten) om de vragen te stellen waarop ze een antwoord willen kennen. Dit verhoogt je kans om de hoofdprijs binnen jouw categorie in de wacht te slepen!

Waar word je verwacht?

Lindner Hotel
Lange Kievitstraat 125
2018 Antwerpen

Timing van de avond

We ontvangen je stipt om 17u30.
De pitches starten om 18u00.

De winnaars worden rond 22u00 bekend gemaakt en moeten zich nadien nog beschikbaar houden voor interviews.

18u00: pitchronde projecten idea stage en early stage

19u20: pauze

19u45: pitchronde projecten growth stage

21u00: netwerkreceptie en beraadslaging jury

21u45: bekendmaking winnaars

Je wordt verwacht de hele avond aanwezig te zijn. Op de avond zelf zal - bij ontvangst - de volgorde van de pitches binnen elke categorie worden meegedeeld.

Welke prijzen kan je in de wacht slepen?

Per categorie (idea stage, early stage en growth stage) zijn er 5 finalisten. Als finalist maak je  kans op:

 • Visibiliteit voor je startup
 • Cashprijzen, bootcamp, investeringen,...

 

De winnaar binnen elke categorie krijgt:

 

De winnaars worden voorgelegd aan de internationale jury en maken kans om geselecteerd te worden voor de top 100 in Riyadh: 

 • Gratis reis naar Riyadh (SA) + verblijf + maaltijden
 • Gratis deelname aan EWC Bootcamp aan KAUST University in Jeddah
 • Toegang tot Global GEN-startersclub
 • Kans op een geldprijs bij winst tijdens de internationale finale

 

Jury

evyEvy Bruyland is Senior investeringsmanager - bij PMV, een financiële investeerder die samen met bedrijven bouwt aan de toekomst. Dat doet ze door kapitaal te investeren én een maatschappelijke meerwaarde te creëren voor een welvarend Vlaanderen.

marnikMarnik D'Hoore is oprichter en CEO van BLOOVI, een mediabedrijf dat unieke verhalen brengt van pioniers, doorzetters en game changers. Met BLOOVI brengt hij ondernemers inspiratie, inzichten en een netwerk.

Tom De Keersmaecker is Supervisor Kredietanalist bij PMV, een doe- en durfbedrijf dat beloftevolle ondernemingen financiert van start tot groei. De gedachte dat ondernemerschap cruciaal is voor de Vlaamse welvaart staat steeds centraal.

nadineNadine De Weirdt is Account Manager bij Agentschap Innoveren & Ondernemen. Zij focust zich voornamelijk op het werkdomein strategie en ontwikkeling en begeleidt startende en gevestigde ondernemers bij de opmaak van een businessplan, bedrijfsdoorlichting, screening van mogelijke financierings- en subsidiemogelijkheden en diverse bedrijfseconomische vragen.

brunoBruno Delepierre is stichter en CEO van Happonomy, een non-profit organisatie die mensen bewust maakt van wat duurzaamheid betekent en hoe onze economie daarin vandaag een rol speelt. Daarnaast ontwikkelen ze kennis en oplossingen voor personen, organisaties en beleidsmakers om duurzamer te kunnen werken en te leven. 

hansHans Haagdorens is bedrijfsadviseur bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Hierbij ondersteunt hij ondernemingen in hun groei en ontwikkeling en brengt hen in contact met de gewenste partners.

jurgenJurgen Ingels is Managing Partner bij SmartFin, een Europese Private Equity en Venture Capital investeerder in technologiebedrijven. Dat doet ze om de bedrijfsportefeuille van groeiende ondernemers te steunen, met het oog op significante waardecreatie in snelgroeiende marktsegmenten.

omarOmar Mohout is Entrepreneurship Fellow bij Sirris, een onderneming die Belgische bedrijven helpt innovatief te blijven. Hij is een technologie-ondernemer, -auteur en -adviseur. Bovendien geeft hij ook les in ondernemerschap als hoogleraar aan verschillende universiteiten en hogescholen.

anAn Meers is Euroquity Manager bij SOWALFIN Groep. Die werd in 2002 opgericht door de Waalse regering en ondersteunt KMO's en zelfstandige ondernemers in toegang tot financiering. Met behulp van de aangeboden diensten, uitgebreid netwerk en expertise, is de SOWALFIN Groep meer dan ooit een referentiepartner van de Waalse ondernemers.

michaelMichaël Van Droogenbroeck is Vlaams journalist bij de VRT. Hij studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brussel en nadien aan de KU Leuven. Sinds 2010 is hij gespecialiseerd in financieel en economische nieuwsverslaggeving. 

Partners

MISK
GEN Global
Global education & leadership foundation

Contactpersonen

Annelies Maes

Projectmanager Ondernemerschap

Sven De Vocht

Directeur dienstverlening

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie VanRoey- nov
Proximus
AW_Digitalisering
imu - vzw - ovam
Gent Jazz
MK - Advertentie Van Dessel
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende