Skip to main content
 • EWC Finale België

EWC Finale België

Proficiat! Je bent geselecteerd om te pitchen tijdens de Belgische finale van de Entrepreneurship World Cup

Voka organiseert deze uitdagende ondernemerschapscompetitie samen met GEN-Global.

Deze pagina dient om je fysieke aanwezigheid tijdens het pitchevent in Antwerpen te bevestigen en om je te informeren over alle zaken die met je deelname aan de finale verband houden.

Registreer hier je deelname. Registreer ook de persoon die je zal vergezellen tijdens het fysiek event!

Vind je toch niet het antwoord op je vraag, neem dan zeker contact op met Sven of Annelies.

Jouw pitch

Je pitcht in het Engels. Je hebt ruim 12 minuten de tijd om de jury te overtuigen! Er kan 1 persoon het woord nemen en de vragen van de jury beantwoorden.

Dit doe je aan de hand van een presentatie ca. 6 minuten, ondersteund door een PowerPoint, waarin je de jury overtuigt van jouw project met zeker aandacht voor volgende items: 

Product

 • Is there a Problem/solution fit?
 • Are you an imitator or an innovator? Does the company have a sustainable claim to fame?
 • How is your traction? Are you starting to achieve meaningful market share? Is your growth accelerating?
 • Do you delight customers and show repeated use?

People

 • Experience and reputation of the Founding Team, advisors, clients, board etc.
 • Ability to recruit and develop top talent
 • Complementary nature of founding team

Potential

 • How big can this opportunity be?
 • Are you attacking either a massive addressable market or a small, but rapidly growing market?
 • Is your market opportunity limited by megatrends (massive economic and cultural shifts) or are you being propelled by these trends?

Predictability

 • For companies that have begun monetizing, are you recurring revenues or a formula that produces predictable operating results?
 • Do you gain operating leverage as you continue to achieve economies of scale?

 

Tijd voor Q&A

Nadien volgt er tijd voor de jury om vragen te stellen. Hou je aan de 6 minuten pitchtijd dan ben je er zeker van dat de jury de nodige tijd krijgt (resterende 6 minuten) om de vragen te stellen waarop ze een antwoord willen kennen. Dit verhoogt je kans om de hoofdprijs binnen jouw categorie in de wacht te slepen!

Waar word je verwacht?

BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Antwerpen

 

Timing van de avond

We ontvangen je stipt om 17u30.
De pitches starten om 18u00.

De winnaars worden rond 22u00 bekend gemaakt en moeten zich nadien nog beschikbaar houden voor interviews.

18u00: pitchronde projecten idea stage en early stage

19u20: pauze

19u45: pitchronde projecten growth stage

21u00: netwerkreceptie en beraadslaging jury

21u45: bekendmaking winnaars

Je wordt verwacht de hele avond aanwezig te zijn. Op de avond zelf zal - bij ontvangst - de volgorde van de pitches binnen elke categorie worden meegedeeld.

Welke prijzen kan je in de wacht slepen?

Per categorie (idea stage, early stage en growth stage) zijn er 5 finalisten. Als finalist maak je  kans op:

 • Visibiliteit voor je startup
 • Cashprijzen, bootcamp, investeringen,...

De winnaar binnen elke categorie krijgt:

De winnaars worden voorgelegd aan de internationale jury en maken kans om geselecteerd te worden voor de top 100 in Riyadh: 

 • Gratis reis naar Riyadh (SA) + verblijf + maaltijden
 • Gratis deelname aan EWC Bootcamp aan KAUST University in Jeddah
 • Toegang tot Global GEN-startersclub
 • Kans op een geldprijs bij winst tijdens de internationale finale
Jury

michaelMichaël Van Droogenbroeck is Vlaams journalist bij de VRT. Hij studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brussel en nadien aan de KU Leuven. Sinds 2010 is hij gespecialiseerd in financieel en economische nieuwsverslaggeving. 

 

jurgenJurgen Ingels is Managing Partner bij SmartFin, een Europese Private Equity en Venture Capital investeerder in technologiebedrijven. Dat doet ze om de bedrijfsportefeuille van groeiende ondernemers te steunen, met het oog op significante waardecreatie in snelgroeiende marktsegmenten.

 

evyEvy Bruyland is Senior investeringsmanager - bij PMV, een financiële investeerder die samen met bedrijven bouwt aan de toekomst. Dat doet ze door kapitaal te investeren én een maatschappelijke meerwaarde te creëren voor een welvarend Vlaanderen.

 

marnikMarnik D'Hoore is oprichter en CEO van BLOOVI, een mediabedrijf dat unieke verhalen brengt van pioniers, doorzetters en game changers. Met BLOOVI brengt hij ondernemers inspiratie, inzichten en een netwerk.

 

 

tomTom De Keersmaecker is Supervisor Kredietanalist bij PMV, een doe- en durfbedrijf dat beloftevolle ondernemingen financiert van start tot groei. De gedachte dat ondernemerschap cruciaal is voor de Vlaamse welvaart staat steeds centraal.

 

anAn Meers is Euroquity Manager bij SOWALFIN Groep. Die werd in 2002 opgericht door de Waalse regering en ondersteunt KMO's en zelfstandige ondernemers in toegang tot financiering. Met behulp van de aangeboden diensten, uitgebreid netwerk en expertise, is de SOWALFIN Groep meer dan ooit een referentiepartner van de Waalse ondernemers.

 

nadineNadine De Weirdt is Account Manager bij het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen. Ze focust zich op strategie en ontwikkeling en begeleidt startende en gevestigde ondernemers bij de opmaak van een businessplan, bekijkt mogelijke financierings- en subsidiemogelijkheden en beantwoordt diverse bedrijfseconomische vragen.

 

omarOmar Mohout is Entrepreneurship Fellow bij Sirris, een onderneming die Belgische bedrijven helpt innovatief te blijven. Hij is een technologie-ondernemer, -auteur en -adviseur. Bovendien geeft hij ook les in ondernemerschap als hoogleraar aan verschillende universiteiten en hogescholen.

 

brunoBruno Delepierre is managing director van het Global Entrepreneurship Netwerk Belgium. Daarnaast is hij ook stichter en CEO van Happonomy, een non-profit organisatie die mensen bewust maakt van wat duurzaamheid betekent en hoe onze economie daarin vandaag een rol speelt. 

 

hansHans Haagdorens is bedrijfsadviseur bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Hierbij ondersteunt hij ondernemingen in hun groei en ontwikkeling en brengt hen in contact met de gewenste partners.

 

 

magaliMagali De Reu is Belgisch ondernemer, journalist, spreker en auteur.        Ze heeft een podcast: Techmag, waarin ze   ondernemers,   politici  bekende Vlamingen interviewt.

 

 

jensJens De Vos is Directeur Projecten bij Voka. Samen met zijn team coördineert hij alle Vlaams brede projecten rond ondernemerschap, digitalisering, duurzaam en internationaal ondernemen, arbeidsmarkt, onderwijs en health. Daarnaast is hij ook bestuurder bij GEN Belgium, Flanders DC en VLAIO Team Bedrijfstrajecten en is hij lid van diverse raden van advies van KMO’s.

 

 

 

Veiligheidsvoorzieningen en voorschriften - Covid19

Wij organiseren deze finale met het grootste respect voor de veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van Covid19 en verzoeken u daarom van bij aankomst een mondmasker te dragen.


De onthaal-, en pauze en netwerkdrink zal volgens horecaprotocol zittend plaatsvinden. Als u plaatsneemt op een stoel in de receptieruimte of in de congreszalen mag u het mondmasker afzetten.


Bij elke verplaatsing moet het mondmasker gedragen worden.

Wie zijn de 15 finalisten?

Deze 15 finalisten zullen hun pitch brengen in aanwezigheid van de jury en de andere finalisten.

Ideeënfase:

 • Art RoboticsHerent. Bedacht poetsrobots die moeilijk bereikbare zonnepanelen poetsen zodat de zonneopbrengst maximaal blijft.
 • Ecoscaping – Kortrijk. Ontwerp makkelijk je eigen nieuwe ecologische tuin in 3D.
 • CnergyHolsbeek. Gebruik de warmte van computerservers om warm water te voorzien in sociale huisvesting.
 • ShampearlAntwerpen. Bedacht wasparels voor hotels waarmee je je één keer mee kan wassen en vermijdt op die manier nutteloze verpakkingen.
 • Be FlyBorgerhout. Droomt van wearables (draagbare technologie) die je muziek- en festivalervaring naar een ander niveau tillen: wees zelf deel van de show.

Startersfase:

 • OZON ProBornem. Ontwikkelt nieuwe technologie om snel en grondig volledige ruimtes te ontsmetten.
 • CrowdscanMortsel. Bedacht een crowd management systeem waardoor grote menigtes nauwkeurig en privacyveilig geteld kunnen worden op basis van radiogolven.
 • Bingli – Antwerpen. Ontwikkelde een slimme chatbot die voorafgaand aan een doktersbezoek al heel wat vragen met de patiënt doorloopt zodat er tijdens het echte consult meteen de juiste focus ligt.
 • Expect MeKontich. Ontwikkelde een softwarepakket dat hotelgasten toelaat om makkelijk een eigen kamer te kiezen in een hotel.
 • Hephaestus Surgical - Aarschot. Bedacht een bionische arm die bij operaties de chirurg een extra stabiele arm aanreikt.

Groeifase:

 • Ikologik – Beernem. Ontwikkelde een toepassing om het machinepark in productiebedrijven continu te monitoren zodat er minder energie en water verloren gaat.
 • MyneoGent. Maakt mogelijk dat moeilijk te behandelen tumoren helemaal op maat bestraald kunnen worden waardoor de overlevingskansen stijgen.
 • EthecloLeefdaal. Ontwikkelde een herbruikbare box om producten op lage (-40°C) en hoge (80°C) temperatuur stabiel te vervoeren.
 • Geckomatics - Antwerpen. Slimme kaartentechnologie die ook bomen in een stad gedetailleerd in kaart kan brengen.
 • MetamazeAntwerpen. Ontwikkelde een toepassing die de meest diverse documenten automatisch herkent en ordent.

Contactpersonen

Annelies Maes

Projectmanager Ondernemerschap

Sven De Vocht

Directeur dienstverlening

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - De Tijd