Skip to main content
  • Essen/Kalmthout: Kalmthoutsesteenweg (N122) vanaf 24 april twee weken afgesloten

Essen/Kalmthout: Kalmthoutsesteenweg (N122) vanaf 24 april twee weken afgesloten

Vanaf maandag 24 april 2017 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken aan de Dorpsstraat/Noordeind/Kalmthoutsesteenweg (N122) tussen Kalmthout en Essen. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werken, die ruim twee weken zullen duren, is de N122 volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via Achterbroek.

Het wegdek van de N122 is grotendeels versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. De aanliggende fietspaden in asfalt tussen de Schooldreef en de Turfvaartlaan worden mee vernieuwd. Tegelijkertijd worden de brugvoegen van de bruggen over de spoorlijn Antwerpen-Roosendaal vervangen.

Omleiding via Achterbroek 

De werfzone bevindt zich tussen de kruispunten van de N122 met de Antwerpsesteenweg (N117) en de Achterbroeksteenweg (N111). De twee kruispunten blijven open voor het verkeer. Tijdens de werken is de N122 in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer tussen Essen en Kalmthout volgt een omleiding langs Achterbroek via de Achterbroeksteenweg (N111) en de Roosendaalsebaan/Antwerpsesteenweg (N117).

De werken duren wellicht tot en met 10 mei.

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.