Skip to main content
  • Elversele/Temse: werken fietssnelweg N41: infovergadering voor ondernemers op 23 januari

Elversele/Temse: werken fietssnelweg N41: infovergadering voor ondernemers op 23 januari

De nieuwe fietssnelweg langs de N41 tussen Sint-Niklaas en Elversele (Temse) die eind 2017 is opengesteld, wordt nu doorgetrokken tot in Dendermonde. Samen met dit project saneert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ook de bruggen over de Schelde en de Durme. De werken zullen tot het voorjaar van 2019 duren. Op 23 januari is er een infovergadering over timing en hinder voor ondernemingen.

Bij afloop van het project zullen in totaal ruim 10 km veilige fietspaden gerealiseerd zijn. AWV legt het nieuw dubbelrichtingsfietspad aan in de berm van de N41. De kruispunten van de N41 met de Biezestraat, de Noordstraat, de Veldstraat, de Broekstraat/Hooirt en de Neerstraat in Hamme worden heringericht in functie van het nieuwe fietspad. Daarnaast worden de bruggen over de Schelde en de Durme gesaneerd. De verharding en waterdichting van beide bruggen worden opgebroken tot op het betonnen brugdek en helemaal vernieuwd. Van het voorjaar tot de zomer van 2018 wordt hinder verwacht voor het verkeer. De N41 zal tijdens de werken wel in beide richtingen open blijven.

Infovergadering voor ondernemers op 23 januari

AWV organiseert twee infovergaderingen over de fasering, hinder, aanpak en duur van de werken. Ondernemers uit de betrokken zones (Elversele, Temse, Hamme en Dendermonde) zijn welkom op 23 januari in cultuurcentrum Jan Tervaert in Hamme (Kaaiplein 34) om 18.00 u. Om 20.00 u. zijn bewoners uitgenodigd. Ondernemers die niet aanwezig kunnen zijn om 18.00 u., kunnen aansluiten om 20.00 u.

Meer info vindt u hier.