Skip to main content
  • Elversele: 27 november 2017 start voorbereidende werken fietssnelweg N41

Elversele: 27 november 2017 start voorbereidende werken fietssnelweg N41

Op 27 november starten de voorbereidende werken voor de nieuwe fietsverbinding langs de N41. In het voorjaar van 2018 start het Agentschap Wegen en Verkeer met het doorstrekken van de recent aangelegde fietssnelweg in Elversele (Temse) tot aan het kruispunt met de Mechelsesteenweg in Dendermonde. Tegelijkertijd zal AWV de bruggen over de Schelde en Durme saneren. De werken moeten in het voorjaar van 2019 klaar zijn.

Bij afloop van het project zullen in totaal ruim 10 km veilige fietspaden gerealiseerd zijn. AWV legt het nieuw dubbelrichtingsfietspad aan in de berm van de N41. De kruispunten van de N41 met de Biezestraat, de Noordstraat, de Veldstraat, de Broekstraat/Hooirt en de Neerstraat in Hamme worden heringericht in functie van het nieuwe fietspad. Daarnaast worden de bruggen over de Schelde en de Durme gesaneerd. De verharding en waterdichting van beide bruggen worden opgebroken tot op het betonnen brugdek en helemaal vernieuwd. Na de sanering zal een deel van de brug dienst doen als dubbelrichtingsfietspad.

Van het voorjaar tot de zomer van 2018 wordt hinder verwacht voor het verkeer. De N41 zal steeds in beide richtingen open blijven.

 

Meer info vindt u hier