Skip to main content
  • Edegem: vanaf 13 november jaar lang werken in Drie Eikenstraat

Edegem: vanaf 13 november jaar lang werken in Drie Eikenstraat

Vanaf maandag 13 november starten de gemeente Edegem, rioolbeheerder Rio-Link en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de Drie Eikenstraat (N106). De verbindingsweg met de E19 wordt enkele richting gedurende de werken. Doorgaand verkeer moet omrijden. De werken zullen een jaar duren.

De Drie Eikenstraat is een belangrijke verbindingsweg tussen het centrum van Edegem, de E19 en het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA). Tussen de E19 en de Prins Boudewijnlaan (N173) wordt de riolering vernieuwd en de straat heraangelegd. Er komt ook een gescheiden fietspad. Daarnaast worden ook de kruispunten met de Ter Borchtlaan/Joe Englishlaan en met de Doornstraat aangepakt en veiliger gemaakt. Ter hoogte van de Losweg, Sint-Paulusscouts en RevArte komen veilige oversteekplaatsen met middenstrook.

Omleiding

Tijdens de werken geldt in de Drie Eikenstraat tussen de E19 en de Prins Boudewijnlaan eenrichtingsverkeer richting Edegem. Doorgaand verkeer in de andere richting en bestemmingsverkeer (UZA/ReVarte) moet een omleiding volgen via de Prins Boudewijnlaan (N173) en de R11. Ook fietsers volgen tijdens de werken een bewegwijzerde omleiding via de Losweg, Adolf Queteletlaan, Bosmansstraat en Ten Boschstraat.

Timing

De werken zullen een jaar duren. Meer informatie, ontwerp- en faseringsplannen vindt u hier.