Skip to main content
  • E313 Ranst/Wommelgem: vernieuwing asfalt vanaf 6 oktober

E313 Ranst/Wommelgem: vernieuwing asfalt vanaf 6 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 6 oktober gedurende vier weekends het asfalt van de E313 richting Antwerpen tussen het verkeersknooppunt in Ranst en het op- en afrittencomplex in Wommelgem. De werken worden enkel ‘s nachts uitgevoerd. Het verkeer beschikt dan slechts over één rijstrook. Overdag blijven drie rijstroken beschikbaar.

De rechtse en middenrijstrook van de autosnelweg E313 tussen Luik en Antwerpen vertonen spoorvorming in de richting van Antwerpen tussen het verkeersknooppunt in Ranst en de Antwerpse ring (R1). Om het comfort en de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen, moet Wegen en Verkeer beide rijstroken tussen het knooppunt in Ranst en het op- en afrittencomplex Wommelgem (nr. 18) dringend vernieuwen. Tegelijkertijd zullen er langs de toegang naar het tankstation van Q8 bijkomend vangrails voorzien worden. Deze moeten een einde stellen aan de gevaarlijke praktijk van vrachtwagens die op de pechstrook langs de toegang parkeren. 

AWV werkt aan de weg vanaf vrijdag 6 oktober en dit gedurende vier weekends op rij. Tijdens de eerste twee weekends wordt gewerkt van de samenvoeging van de E313 en de E34 tot het tankstation van Ranst. Tijdens de laatste twee weekends situeren de werken zich tussen het tankstation en het rond punt van Wommelgem. De werken volgen alle weekends hetzelfde stramien: vrijdagnacht wordt gewerkt tussen 21 u. en 9 u., zaterdagnacht tussen 21 u. en 11 u. en zondagnacht tussen 22 u. en 5 u. Overdag wordt niet gewerkt en zijn drie rijstroken beschikbaar.

 

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.