Skip to main content
  • Home
  • Diensten
  • STEEEP - Support and training for an Excellent Energy Efficiency Performance

STEEEP - Support and training for an Excellent Energy Efficiency Performance

Laat uw bedrijf ook belangrijke energiebesparingsmogelijkheden links liggen die net veel geld kunnen opbrengen? Zelfs wanneer het gaat om investeringen die zichzelf op zeer korte termijn terugverdienen? Een gemiste kans voor uw bedrijf én voor het milieu.

STEEEP is een Europees project waarin 630 Europese kmo’s drie jaar lang (2014-2017) worden opgeleid en begeleid om energie-efficiënte maatregelen te implementeren en zo een energiebesparing van 10 tot 15 procent te realiseren.  In dit project zijn de Kamers van Koophandel uit 10 verschillende Europese landen en EUROCHAMBRES betrokken. Voor België werken de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen mee. 

Voor wie?

Het project richtte zich op bedrijfsleiders, energiemanagers, milieuverantwoordelijken, technisch verantwoordelijken, productieverantwoordelijken, … van kmo's die zich konden vinden in onderstaande uitspraken:

  • De beste energie is de energie die we niet gebruiken.

  • Ik wil mijn elektriciteitsverbruik verminderen, maar ik weet niet hoe.

  • De volgende generatie mag het niet minder goed hebben dan wij.

  • Mijn energiefacturen zullen in de toekomst verder stijgen als ik niets doe.

  • Ik wil een energie-oplossing op maat van mijn bedrijf.

Invulling project 

Enerzijds omvatte het project een lerend netwerk waarin de deelnemers bijleerden over verschillende thema's en waarin ze ervaringen konden uitwisselen over energiemanagement en besparingstechnieken. In totaal werden er 9 sessies georganiseerd gedurende een periode van 3 jaar. 

Daarnaast werd elke onderneming individueel begeleid bij de effectieve implementatie van de energiebesparende maatregelen. 630 kmo's uit Frankrijk, Italië, Hongarije, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Kroatië en Roemenië noteerden maandelijks hun energieverbruik. De energiedata van alle deelnemende bedrijven werden onderling geanalyseerd en vergeleken. Het resultaat van het begeleidingstraject is een belangrijke eerste aanzet om de internationale norm ISO 5001 te behalen: een kwaliteitslabel voor klanten en leveranciers. 

Succes stories

Enkele succesverhalen vindt u hier terug.

 

Presentaties sessies

Sessie 1

Sessie 2 

Sessie 3 

Sessie 4 

Sessie 5

Sessie 6

Sessie 7 

Sessie 8

Sessie 9

 

Logo STEEEP

Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Grant Thornton
Logo Athlon
Logo Premed
Logo G4S
Logo Randstad
Soundfield
Jobat Media