Skip to main content
  • Denk mee over het ontwerp van een tweede Tijsmanstunnel op 25 september
Voka Community -

Alfaport Voka

Op 25 september wordt in het kader van de werkbank Haventracé een participatiemoment georganiseerd over de bouw van een tweede Tijsmanstunnel. Het gaat om een vooronderzoek waarbij enkele varianten worden voorgesteld. Zowel Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland als Alfaport Voka behartigen de belangen van de bedrijven in dit proces. Maar ook bedrijven kunnen dit participatiemoment bijwonen om mee te denken over de ontwerpvoorstellen. 


Datum en uur: 25 september van 20 tot 22 uur
Locatie: Havencentrum Lillo - Scheldelaan 444 - 2040 Antwerpen
Wenst u deel te nemen aan deze bijeenkomst, dan kan u zich aanmelden via deze link.


In de werkbank Haventracé gaan overheden, burgerbewegingen, sociale en economische partners, maatschappelijke verenigingen en experten samen op zoek naar concreet uitgewerkte voorstellen voor het Haventracé.

Naast het aanleggen van de Oosterweelverbinding, is er ook een bijkomende as nodig om het doorgaand verkeer rond de stad Antwerpen te leiden. Dit zal worden gerealiseerd via het Haventracé. Het Haventracé verbindt de E34 via de tunnelcomplexen in het havengebied met de A12 en zo verder met de E19 en E313. Om het havengebonden verkeer niet extra te belasten, wordt daarom een tweede Tijsmanstunnel voorzien onder het Kanaaldok.

De werkbank Haventracé werkt een verkeersstructuur uit met een slimme verkeerssturing en een betere verkeersinfrastructuur. Gelijktijdig moet deze structuur een oplossing bieden voor de verbetering van de omgevingskwaliteit. De afspraken voor het Haventracé kaderen in het Toekomstverbond, een akkoord tussen burgerbewegingen en overheden. 
Voor vragen, suggesties of bekommernissen kan u zich steeds richten tot Eliene Van Aken, adviseur mobiliteit & intermodaliteit bij Alfaport Voka.
 

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans