Skip to main content

Plato Antwerpen-Waasland

Omdat groeien een hele onderneming is, kan u best wat ondersteuning gebruiken. Die ondersteuning en begeleiding vindt u bij het Plato-project. Dit peterschapsproject is gebaseerd op drie pijlers: informatieoverdracht, ervaringsuitwisseling en netwerking. U kan zich kandidaat stellen via het linkermenu.

Het Plato-project is met een looptijd van 1 of 2 jaar onderverdeeld in tien maandelijkse sessies met in elke Plato-groep vijftien ondernemers en minimum twee peterbedrijven die de groep begeleiden.

Elke maand wordt er een zelfgekozen managementthema besproken. Als de groep dat wenst wordt een expert ter zake uitgenodigd die zijn of haar visie van het onderwerp belicht. De m/peters modereren en stimuleren op hun beurt al deze sessies. Deze m/peters zijn personen uit het hoger management van grote bedrijven uit de regio Antwerpen-Waasland. Enkele voorbeelden zijn BASF, SD Worx, Deloitte en KPMG. Door hun intern uitgewerkte structuren en eigen experten per topic bieden zij een uniek kennisplatform en een directe lijn naar antwoorden op allerhande ondernemersvragen. Als de groep het wil, kan de deelname verlengd worden met nog eens 1 of 2 jaar.

Onze Plato ambassadrice Hanne Deneire vertelt graag wat meer over Plato

Hanne

De groepsindeling
Elke groep bestaat uit vijftien zaakvoerders of leidinggevenden.
De samenstelling van de groepen gebeurt op basis van de volgende criteria:

 • uw noden, interesses en verwachtingen
 • uw ervaringsniveau
 • aantal werknemers

Startdag: Teambuilding en samenstelling van het programma
U leert tijdens deze dag de andere deelnemers van uw Plato-groep op een informele manier kennen. Op deze startdag bepaalt u tevens uw doelstellingen en de groepsagenda op korte en middellange termijn. Dit vormt meteen de basis voor de thema’s van de maandelijkse bijeenkomsten. Deze aanpak zorgt ervoor dat het project kan uitgroeien tot een doelgericht programma waarbij uitwisseling van ervaringen centraal staat.

Maandelijkse sessies
Gedurende een jaar komt u met uw groep maandelijks samen bij de peterbedrijven.
Na een inleiding over het thema door een expert, een begeleider of een deelnemer worden er ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord en kennis gedeeld.

Individuele begeleiding
Met specifieke vragen of problemen kan u altijd bij uw begeleiders (m/peters) terecht. Vragen buiten hun domein worden voorgelegd aan collega-specialisten binnen de peterbedrijven of aan experten daarbuiten. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van het Plato-netwerk om een antwoord op uw vraag te vinden. Hierbij doen we anoniem beroep op alle Platonisten en ontvangt u hun feedback via mail.

Overkoepelende sessies
Twee keer per jaar komt u met alle Plato-groepen uit de regio samen om de contacten tussen de deelnemers van de verschillende groepen te versterken. Op deze overkoepelende sessies wordt er kort een managementthema behandeld. Daarna sluiten we af met een gezellige netwerkreceptie en een heerlijk hapje & drankje.

U moet voldoen aan de volgende criteria om in aanmerking te kunnen komen voor een deelname aan een Plato-traject; 

 • u wilt uw onderneming kwantitatief en/of kwalitatief laten groeien
 • u bent open minded en u bezit een gezonde portie zelfreflectie
 • u zit met vragen & uitdagingen en zoekt een klankbord van gelijkgestemde
 • u wilt uw persoonlijk netwerk uitbouwen
 • u heeft tussen de 1 - 250 werknemers in dienst

Er zijn drie soorten Plato-trajecten, telkens met een andere doelgroep;

 • Plato Ondernemers richt zich uitsluitend op bedrijfseigenaars en behandelt thema’s die aansluiten bij hun specifieke noden en behoeften.
 • Plato Experten gaat dieper in op specifieke onderwerpen uit het bedrijfsleven zoals hr, finance, sales of marketing. De doelgroep is beslissingsnemers en kaderleden binnen kmo’s
 • Plato Business legt het accent op onderwerpen binnen specifieke markten of sectoren. Denk hier bijvoorbeeld aan productiebedrijven of de zorgsector.

U kunt u zich via deze site kandidaat stellen.

Wie meer info wil of wie zich al kandidaat wil stellen voor een deelname in 2020 kan contact opnemen met de coördinatoren via plato.aw@voka.be.

Heel graag tot Plato!

De Plato-coördinatoren

contact

An Spooren

Plato-coördinator

Full bio of An Spooren

Florence Verschueren

Projectcoördinator Familiebedrijven, Duurzaam ondernemen en Plato

Full bio of Florence Verschueren

Helen Jacobs

Coördinator Duurzaam Ondernemen

Full bio of Helen Jacobs

Charlotte Fivez

Coördinator Internationale Netwerken

Full bio of Charlotte Fivez

Victor de Beukelaar

Projectcoördinator

Full bio of Victor de Beukelaar

Pénélope Simons

Startersadviseur

Full bio of Pénélope Simons

Word deel van onze Plato-community via:  PLATO op Facebook

Om privacyredenen geven we mee dat op deze events mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Met de steun van Agentschap Ondernemen

Agentschap Ondernemen

 

Uw gegevens
Gegevens van uw bedrijf
Ik wens deel te nemen aan de Plato groep:
Meer info via https://www.voka.be/privacy