Skip to main content
iTCH!

iTCH!

iTCH! is een online, gratis en internationaal platform rond gezondheidszorg en staat voor interaction, technology, co-creation en health. Hebt u een innovatieve toepassing voor de zorgsector? Deel het dan op www.letsitch.eu!

 

iTCH!

 

Op iTCH! kan iedereen zijn of haar ideeën of suggesties in het kader van innovatie in de gezondheidszorg delen. Deze ideeën worden nadien projecten waar geïnteresseerden aan kunnen deelnemen en meewerken om het in een latere fase concreet uit te werken. 

Het is de bedoeling dat verschillende betrokken partijen in de gezondheidszorg met elkaar samenwerken en netwerken: patiënten, zorgbehoevende personen en hun naasten, artsen en zorgverleners, onderzoekers, netwerkorganisaties, bedrijven, (IT-) ontwikkelaars, ingenieurs, enz.

 

 

iTCH-platform

Hoe werkt iTCH! dan concreet?

Hebt u een innovatief idee? Een suggestie? Een nood? Of misschien een vraag in het kader van gezondheidszorg? Surf dan naar de iTCH!-website en lanceer uw idee door te klikken op 'Share your idea or need'.

Hebt u niet meteen een idee, maar wenst u toch deel te nemen aan iTCH!? Dat kan! Ontdek de ideeën van anderen door te klikken op 'Discover new ideas and needs' en neem deel aan de projecten die u interessant vindt door te klikken op 'Join a project group'.

Zodra er meer dan drie participanten betrokken zijn in een project kan u samenkomen en uw idee uittesten bij 'Test a project'.

Is het project af? Dan kan u het vermarkten en dan komt u terecht bij de fase 'Launch: ready for take off'.

 

iTCH! op de G100

Op 25 april 2018 (tussen 11u30 en 15u30) organiseert Community Gent de tweede editie van de G100 met als centraal thema 'Gentenaars zorgen voor elkaar'. Het onderwerp 'zorg' wordt onderstreept en maatschappelijk gekaderd. Omdat de Community Gent werkt vanuit het sociale weefsel van de stad, verwelkomen zij iedere gemotiveerde, zorgzame Gentenaar die dag aan hun rondetafels. Samen met Gentse medeburgers, ervaringsdeskundigen en zorgexperten zullen we zoeken naar manieren hoe we uitdagingen rond digitalisering en diversiteit in de zorg kunnen aanpakken.

Enkele projectmedewerkers van iTCH! zullen aanwezig zijn en een aantal rondetafelgesprekken leiden over deze topics:

  1. Hoe kunnen consumenten/klanten/eindgebruikers zich meer betrokken voelen tot een digitaal platform om hun ideeën, vragen en/of noden te delen?
  2. Voor welke zorgtoepassingen kan de technologie die al ontwikkeld werd in het kader van het EDUCAT-project (sensortechnologie op elektronische rolstoelen die de rolstoelpatiënt in staat stelt om hindernissen te ontwijken) nog gebruikt worden?

 

Meer info?

Lees er dan even onze eerste nieuwsbrief op na die begin oktober werd uitgestuurd.

Neem zeker een kijkje op de website! Volg ons op Facebook een blijf op de hoogte!

 

Logo EDUCATProvincie Oost-Vlaanderen