Skip to main content
Wanneer breekt de elektrische wagen écht door?
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Wanneer breekt de elektrische wagen écht door?

Vanaf 2029 zien we normaliter geen nieuwe benzine-, diesel- of hybridewagens meer in de Vlaamse toonzalen van autodealers. De elektrische autorevolutie ligt binnen (rij)bereik, een aantal obstakels zijn nog steeds niet van de baan. Het goede nieuws? Er is geen weg meer terug.

In onzekere tijden is de boodschap voor de bouwsector: blijven investeren.
Oost-Vlaanderen
Nieuws

In onzekere tijden is de boodschap voor de bouwsector: blijven investeren

En hoe zou het nog met de bouw gaan? Want - zo leert een oude volkswijsheid - als het met die sector goed zit, volgt de rest van de economie als vanzelf. Covid en Oekraïne hebben echter veel zekerheden op losse schroeven gezet. Net als voor andere sectoren is het voor de bouw nu wat fluiten in het donker. Ondernemers nodigde een aantal Oost-Vlaamse aannemers uit om in de toekomst te turen.

Getuigenis van Lambers-Seghers over het reduceren  van de stikstofuitstoot door slim te innoveren in de landbouw
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Getuigenis van Lambers-Seghers over het reduceren van de stikstofuitstoot door slim te innoveren in de landbouw

Diervoederfabrikant Lambers-Seghers produceert al sinds begin twintigste eeuw veevoeder voor rundvee en varkens. Door het controversiële stikstofakkoord davert de landbouwsector en de ganse keten daarrond op zijn vesten. Een rechtdoorzee gesprek met Katrijn Van Mullem en Jill Jacobs, de jongste generatie bij de mengvoederproducent uit Baasrode.

Binnenkort groen licht voor lokale, hernieuwbare energiegemeenschappen?
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Binnenkort groen licht voor lokale, hernieuwbare energiegemeenschappen?

In 2016 richtten een aantal ondernemers van het industrieterrein Hoogveld vanuit de Businessclub Dendermonde de nv Lovitas op. Hun droom? Op het bedrijventerrein een smart grid realiseren, waarbij ondernemers gezamenlijk lokale, hernieuwbare energie opwekken, verdelen en opslaan. Het einddoel? Een CO2-neutraal industrieterrein. Maar door starre regelgeving en ‘hogere machten’ raakt dit innovatieve project nog steeds niet in een stroomversnelling. Een reconstructie en een vooruitblik.

Hoe circulair is onze (Oost-)Vlaamse economie al?
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Hoe circulair is onze (Oost-)Vlaamse economie al?

Dankzij een circulaire economie reduceren we de milieu-impact van onze economie enorm, worden we minder afhankelijk van import van dure grondstoffen én materialen en creëren we kansen voor (sociale) innovatie en extra jobs. Driemaal goed nieuws, maar de weg naar een 100% circulaire economie is nog lang. Vlaanderen Circulair trekt mee aan de kar.