Skip to main content
Map
IO
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Estland is de beste leerling van de Baltische klas’

Toeristisch heeft Estland wel wat moois te bieden, maar met nauwelijks 1,.3 miljoen inwoners lijkt het geen markt om als Vlaams bedrijf meteen wild van te worden. Toch heeft de kleinste van de drie Baltische staten ook zakelijk gezien enkele mooie troeven in handen, zo weet bijvoorbeeld SD Worx al enkele jaren.

singapore 1
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Voka Tech@venture wijst starters de weg naar Singapore

Singapore is het nieuwe mekka voor techscale-ups en de ideale uitvalbasis voor het veroveren van de (Zuidoost)-Aziatische markt. Om techstarters en techscale-ups hierin te begeleiden, trekt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland eind mei naar Singapore. De tien deelnemende starters leerden elkaar woensdag kennen tijdens de starttweedaagse  van Voka Tech@venture – Singapore in Antwerpen.

Elaine Puylaert van Designs Of The Time
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Tijdelijke uitvoer verloopt handiger met een ATA-carnet’

Voor luxueuze interieurs vervaardigd met stoffen van Europese topkwaliteit, is wereldwijd een publiek. Dat leidt de Sint-Niklase specialist ter zake, Designs Of The Time, al 25 jaar naar beurzen, soms ook buiten de EU. Om zijn materiaal van die bezoeken vlot over en weer te krijgen, valt het dan terug op het ATA-carnet.

Jeroen Segers van Exsan
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Met sessies op maat speelt het Douanenetwerk kort op de bal’

‘Een beginnend afdelingshoofd in een douaneafdeling kan altijd bijleren’, beseft Jeroen Segers maar al te goed. De douaneverantwoordelijke van Exsan uit Brecht rekent daarvoor onder meer op het Douanenetwerk van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Kaat en Marie Claessens van The Mocktail Club
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘We zijn nu meer op onze hoede voor klassieke valkuilen’

Van horecazaken over drankenhandels tot delicatessenzaken: met intussen acht smaken heeft The Mocktail Club zich in vijf jaar al stevig op de mocktailkaart gezet in eigen land. ‘Met een premiumproduct waarmee je voldoende volume moet halen, moeten we evenwel verder 
kijken’, weten zaakvoerders Kaat en Marie Claessens. Daarbij laten ze zich ook gidsen door de Mercurio-trajectenGo International en Beyond Borders.

Toon De Somer
Antwerpen-Waasland
Ledenverhaal

‘Met Chinezen moet je rechttoe rechtaan zijn’

Puur economisch gezien is China voor Vlaamse ondernemers nog steeds een interessant land om zaken te doen. Dat kan onder andere Toon De Somer getuigen, als zaakvoerder van de Antwerpse specialist in kantoorinrichting. Voor zijn bureaustoelen koppelt hij Belgisch topdesign aan Chinees vakmanschap.

Ondernemers en Jan Jambon op studiemissie in Ruhrregio
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Ondernemers en Jan Jambon op studiemissie in Ruhrregio

Samen met een dertigtal ondernemers, Vlaams minister-president Jan Jambon en Antwerps havenschepen Annick De Ridder brengt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vandaag en morgen een studie- en netwerkbezoek aan Duisburg en de Ruhrregio.

Mercurio Voka Antwerpen-Waasland - begeleiding naar buitenlands succes
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Zestig bedrijven krijgen begeleiding naar buitenlands succes

Internationaal gaan is voor bedrijven een logische stap om hun omzet te doen groeien. Met zes programma’s ondersteunt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland daarom een zestigtal bedrijven in het opstarten of uitbouwen van hun business in het buitenland.

Nieuwe internationale projecten Voka Antwerpen-Waasland
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Twee nieuwe internationale projecten

Geen beter moment dan de start van het nieuwe schooljaar om twee nieuwe internationale projecten aan te kondigen die u interessante inzichten zullen bieden in de Oekraïense markt en in de Iraaks-Koerdistaanse markt.

ATA-carnet
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Vlot zaken doen met het ATA-carnet

Op 17 juni leerden bedrijven die goederen tijdelijk wensen mee te nemen naar landen buiten de Europese Unie hoe ze foutloos gebruik kunnen maken van het ATA – carnet.

Samenwerking Credendo Voka internationaal ondernemen
Voka nationaal
Nieuws

Unieke samenwerking Credendo en Voka versterkt internationale activiteiten van Vlaamse ondernemers

De zes Voka - Kamers van Koophandel ondertekenden een samenwerkingsakkoord met Credendo, ter versterking van het Mercurio Global Ambassador netwerk. Dankzij het partnership met Credendo hebben we de expertise in huis om ondernemers te begeleiden in het omzetten van onzekerheden in kansen zodat zij hun ambities buiten de landsgrenzen kunnen waarmaken.