Skip to main content
Toon De Somer
Antwerpen-Waasland
Ledenverhaal

‘Met Chinezen moet je rechttoe rechtaan zijn’

Puur economisch gezien is China voor Vlaamse ondernemers nog steeds een interessant land om zaken te doen. Dat kan onder andere Toon De Somer getuigen, als zaakvoerder van de Antwerpse specialist in kantoorinrichting. Voor zijn bureaustoelen koppelt hij Belgisch topdesign aan Chinees vakmanschap.

Ondernemers en Jan Jambon op studiemissie in Ruhrregio
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Ondernemers en Jan Jambon op studiemissie in Ruhrregio

Samen met een dertigtal ondernemers, Vlaams minister-president Jan Jambon en Antwerps havenschepen Annick De Ridder brengt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vandaag en morgen een studie- en netwerkbezoek aan Duisburg en de Ruhrregio.

Mercurio Voka Antwerpen-Waasland - begeleiding naar buitenlands succes
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Zestig bedrijven krijgen begeleiding naar buitenlands succes

Internationaal gaan is voor bedrijven een logische stap om hun omzet te doen groeien. Met zes programma’s ondersteunt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland daarom een zestigtal bedrijven in het opstarten of uitbouwen van hun business in het buitenland.

Nieuwe internationale projecten Voka Antwerpen-Waasland
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Twee nieuwe internationale projecten

Geen beter moment dan de start van het nieuwe schooljaar om twee nieuwe internationale projecten aan te kondigen die u interessante inzichten zullen bieden in de Oekraïense markt en in de Iraaks-Koerdistaanse markt.

ATA-carnet
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Vlot zaken doen met het ATA-carnet

Op 17 juni leerden bedrijven die goederen tijdelijk wensen mee te nemen naar landen buiten de Europese Unie hoe ze foutloos gebruik kunnen maken van het ATA – carnet.

Samenwerking Credendo Voka internationaal ondernemen
Voka nationaal
Nieuws

Unieke samenwerking Credendo en Voka versterkt internationale activiteiten van Vlaamse ondernemers

De zes Voka - Kamers van Koophandel ondertekenden een samenwerkingsakkoord met Credendo, ter versterking van het Mercurio Global Ambassador netwerk. Dankzij het partnership met Credendo hebben we de expertise in huis om ondernemers te begeleiden in het omzetten van onzekerheden in kansen zodat zij hun ambities buiten de landsgrenzen kunnen waarmaken. 

Kompas China
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Kompas-project geeft Antwerpse export extra boost

De coronapandemie is niet enkel een gezondheidscrisis. Ze laat ook diepe sporen na in de Vlaamse export. Volgens Flanders Investment and Trade (FIT) viel onze uitvoer in de eerste acht maanden van 2020 met 12,15 procent terug en ook de import bleef 14,2 procent onder het niveau van vorig jaar.

brexit
Mechelen-Kempen
Nieuws

Vanaf nu één-op-één-advies voor al je brexit-vragen bij Voka Mechelen-Kempen

Om ondernemers zo goed mogelijk op de gevolgen van de Brexit voor te bereiden, lanceert Voka - KvK Mechelen-Kempen een ‘Brexit Advisory Board’. Eén-op-één-advies voor als je met vragen zit. Wat gaat dit voor mijn export betekenen? Welk keuringsattest is er straks nodig? En krijg ik mijn goederen nog ter plaatse? Een team van vijf experten staat klaar.

bric
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Boor beter zaken aan in vijf economische grootmachten

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen beschikt over een internationaal netwerk van douaneattachés die verbonden zijn aan de Belgische ambassades in Brazilië, Rusland, India, Indonesië en China.

week internationaal ondernemen
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Week Internationaal Ondernemen

Gisteren mocht onze Kamer een 40-tal ondernemers ontvangen in het kader van de Week Internationaal Ondernemen. Zij wisselden nuttige informatie en praktijkervaringen uit over exporteren naar Panama of Colombia.