Skip to main content
Map
Pop-up UCLL
Vlaams-Brabant
Persbericht

Jong Voka Vlaams-Brabant bekroont beste pop-up van Leuvense UCLL-studenten

Voka - Kvk Vlaams-Brabant, Webhero, JBC en VlaJo reiken prijzen uit voor beloftevol ondernemerschap Donderdagavond 24 maart stelden 19 laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement aan de UCLL hun pop-up voor aan vier specialisten uit het bedrijfsleven: Voka-KvK Vlaams-Brabant, JBC, VlaJo en Webhero.

Jong Voka Vlaams-Brabant trapt najaar af in Plantentuin Meise
Vlaams-Brabant
Nieuws

Jong Voka Vlaams-Brabant trapt najaar af in Plantentuin Meise

Ruim 50 ondernemers uit Vlaams-Brabant tekenden op dinsdag 7 september 2021 present op de informele najaarskick-off van Jong Voka Vlaams-Brabant – de Voka-community voor jonge ondernemers en ‘high potentials’ – in de Plantentuin van Meise. Netwerking en het stimuleren van groei tussen leden stond daarbij centraal.

D'hoedt
Vlaams-Brabant
Nieuws

Ondernemen als topsport

Ondernemen is topsport. Het wordt regelmatig geopperd en soms lijkt het eerder een boutade dan waarheid. Want hoewel er ook bij ondernemen transpiratie, hard werk en doorzettingsvermogen nodig is, lijkt topsport toch nog een wereld apart. Of toch niet? Weinigen zijn beter geplaatst dan Jeroen D’hoedt om een en ander te kaderen.

Woonbox
Vlaams-Brabant
Nieuws

Kwaliteitsvolle, modulaire en herbruikbare woningen in leegstand

‘Hoe kunnen we leegstaande kantoorgebouwen herbestemmen naar woningen?’ Uit die vraag kwam het idee voor een soort ‘box-in-the box’ en WoonBox was geboren. Alles draait om modulaire en kwaliteitsvolle woningen die tijdelijk onderdak bieden aan zij die het nodig hebben en die daarna op andere plekken heropgebouwd kunnen worden. Naast onderdak, krijgen de WoonBox-bewoners ook actieve begeleiding om uit de armoede te geraken.

Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp
Vlaams-Brabant
Persbericht

Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp

Na succesvolle pilootprojecten biedt Voka het begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp aan via de methodiek van blended learning in heel Vlaanderen. Met Bryo ScaleUp krijgen beloftevolle en reeds groeiende starters coaching en begeleiding van andere ondernemers.

Legal Direct
Vlaams-Brabant
Nieuws

De creatieve no-nonsense advocatuur van LegalDirect nu ook in Leuven

Sabine Thielemans en Leïla Drake begonnen advocatenkantoor LegalDirect met één groot doel: terug naar de no-nonsense advocatuur, geen pagina’s lange analyses maar pragmatisch ondernemersadvies, zoals ze dat zelf ook nodig hadden toen ze opstartten.

Mathias Derutter en Jente Schoutens
Vlaams-Brabant
Nieuws

“De puzzel klopt: we vullen elkaar perfect aan”

Netwerken met gelijkgezinden, boeiende events bijwonen, anderen adviseren en geadviseerd worden… Redenen te over om lid te worden van Jong Voka Vlaams-Brabant. En sinds kort kan je aan dat lijstje nog twee redenen toevoegen: Mathias Derutter en Jente Schoutens, kersvers voorzitter en ondervoorzitter van Jong Voka Vlaams-Brabant. Met hun vurig enthousiasme en ontembare passie voor ondernemerschap hopen ze de community tot een hoger niveau te tillen: “Het netwerk uitbouwen en nieuwe partnerships aangaan, daar zal onze focus liggen”. Tijd voor een gesprek.

Lapino Albino
Vlaams-Brabant
Nieuws

Lapino albino – een wit konijn op een piratenschip

Het was een wit konijn dat Alice meesleepte naar het magische Wonderland, en dat is ook precies wat Lapino Albino met zijn video’s en animaties wil doen: betoveren, meeslepen, emotie opwekken.