Skip to main content
regiobestuur
Nieuws

Nieuw bestuur voor regio Groot-Leuven

Met een gloednieuwe bestuursploeg, aangevoerd door voorzitter Daniëlle Vanwesenbeeck en vice-voorzitter Stefan Croimans, neemt de regiowerking van Voka in Groot-Leuven een frisse start.

Leuven
Nieuws

1 jaar corona: de impact op de Leuvense economie

Het coronavirus had het afgelopen jaar een grote impact op de Leuvense economie en handel. Om steunmaatregelen op maat te bepalen, kocht de stad in maart toegang tot een economische datacollectie van analysebedrijf Graydon.

2 topondernemers uit regio Groot-Leuven nemen deel aan initiatief '100x100'
Nieuws

2 topondernemers uit regio Leuven nemen deel aan initiatief '100x100'

Anno 2021 vragen heel wat jongeren zich af met welke bouwstenen een succesvolle onderneming gebouwd wordt. Tegelijk zijn vele CEO’s bereid om hun kennis te delen met young potentials. Hun persoonlijke levenslessen over de zakenwereld kunnen ondernemende jongeren inspireren om zelf de stap te zetten in het starten van een eigen zaak. Om deze beide groepen bij elkaar te brengen, bundelen ASATT (A Seat At The Table) en Voka de krachten om als matchmaker 100 top-CEO’s en 100 jongeren ideeën te laten uitwisselen. En ja, ook de regio Leuven is vertegenwoordigd onder de deelnemende ondernemers.

Leuvense Abdij van het Park zoekt co-financieerders
Nieuws

Leuvense Abdij van het Park zoekt co-financierders

De restauratie van de Abdij van Park, de best bewaarde abdijsite van de Lage Landen, zit in een laatste rechte lijn. PARCUM, het museum van Abdij van Park, staat te popelen om het brede publiek kennis te laten maken met deze Leuvense parel. Maar om de abdijgeschiedenis en historische ruimtes tot leven te wekken, heeft PARCUM een laatste financiële duw nodig. Via crowdfunding hoopt het museum naast individuele giften ook op de steun van bedrijven.

Voka Vlaams-Brabant participeert in klankbordgroep voor Leuvense vervoerregio
Nieuws

Voka Vlaams-Brabant participeert in klankbordgroep voor Leuvense vervoerregio

Mobiliteit is een thema dat de gemeentegrenzen overschrijdt. Met de oprichting van vervoerregio’s hebben de gemeenten nu een kader waarbinnen ze kunnen samenwerken aan mobiliteitsuitdagingen. Vlaanderen wordt ingedeeld in 15 vervoerregio’s. De Leuvense vervoerregio is één van de 15 regio’s en telt 31 steden en gemeenten, waaronder de stadsregio Leuven, de gemeentes uit het Hageland, Haspengouw, de Brabantse Leemstreek en de Druivenstreek.

Ninatrans toont hart voor honden in nesten
Nieuws

Ninatrans toont hart voor honden in nesten

Transportbedrijf Ninatrans uit Heverlee is momenteel met 20 ton hulpgoederen op weg naar Spanje. Het voedsel, de dekentjes, leibanden en hondenjassen zijn bestemd voor de noodlijdende hondenasielen in Madrid en andere Spaanse steden.

In de kijker
Nieuws

In de kijker

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant zet sterk in op de regionale Voka-werking. Hiermee willen we u nog makkelijker in contact brengen met ondernemers uit uw regio. We willen de vinger aan de pols houden, ook bij politici, om uw belangen nog beter te verdedigen.

Werken Leuven-Noord stilgelegd omwille van Covid-19
Nieuws

Werken Leuven-Noord stilgelegd omwille van Covid-19

De strijd tegen de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) en de maatregelen die daaruit voortvloeien, hebben ook gevolgen voor de wegenbouwsector. Verschillende lopende wegenwerken worden daarom tot nader order stilgelegd. Dat is ook het geval voor de werken van Leuven-Noord.

Gudrun Hespel, The Fittest You
Nieuws

Place Préférée: Gudrun Hespel

Deze maand bezoeken we de velden tussen Hoegaarden en Sint Katharina Hauthem met zicht op natuurgebied Rosdel en in de verte de rookpluim van de koeltorens van Tihange.

Change Management: Zo werkt het wél
Nieuws

Change Management: Zo werkt het wél

Erna Vanden Wyngaert is change & learning expert bij Vector Of Change, een consultancy gelegen in Bierbeek. Als ingenieur werkte ze 25 jaar bij Caterpillar. Daar zag ze van dichtbij hoe een assemblagelijn loopt om vervolgens door te groeien naar de special products-afdeling.