Skip to main content
thermalux
Mechelen-Kempen
Nieuws

Grenzeloze gesprekken met Thermalux

In deze reeks knoopt International Business Development Manager Petra Van Bouwelen een gesprek aan over de uitdagingen van internationalisering met ondernemers uit regio Mechelen-Kempen.

Toon De Somer
Antwerpen-Waasland
Ledenverhaal

‘Met Chinezen moet je rechttoe rechtaan zijn’

Puur economisch gezien is China voor Vlaamse ondernemers nog steeds een interessant land om zaken te doen. Dat kan onder andere Toon De Somer getuigen, als zaakvoerder van de Antwerpse specialist in kantoorinrichting. Voor zijn bureaustoelen koppelt hij Belgisch topdesign aan Chinees vakmanschap.

Molecubes: Leeuw van de Export met grote honger
Oost-Vlaanderen
Nieuws

De kleine scanners van Leeuw van de Export Molecubes zorgen wereldwijd voor grote inzichten

Molecubes, de Gentse ontwikkelaar en bouwer van compacte scanners voor moleculaire beeldvorming in preklinisch onderzoek, is sant in het buitenland. 96% van hun scanners vertrekt naar universiteiten en labo’s, van de VS tot Japan. Sinds november 2021 maakt het onderdeel uit van Bruker, een Amerikaanse reus met Duitse wortels, maar Molecubes blijft stevig verankerd in Oost-Vlaanderen.

Boomkwekerij Sylva: Leeuw van de Export met grote honger
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Boomkwekerij Sylva: Leeuw van de Export zaait technologie en oogst bomen

25 miljoen planten per jaar kweekt Boomkwekerij Sylva uit Waarschoot. Een bloeiend gesprek met zaakvoerder Tim Van Hulle en commercieel directeur Geert Caignau over hun mondiale ambitie, onze stroeve arbeidsmarkt en artificiële intelligentie op het veld.   

Herbavita vindt Iraniërs heel innovatief
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Herbavita vindt Iraniërs heel innovatief

Marc Paepe en Leen Botterman van Herbavita uit Kluisbergen produceren en verkopen al 27 jaar voedingssupplementen en aanvullende diervoeders voor runderen, pluimvee en varkens in 27 landen. De wereld is hun (dieren)tuin, maar met Iran hebben ze al sinds 2008 een bijzondere relatie. “Iraniërs zijn echte ondernemers en kijken op naar Europa.”

Arvid De Coster WeGroup Voka Bryo
Voka nationaal
Nieuws

WeGroup verzekert de toekomst – het groeiverhaal van een digitale pionier in een klassieke sector

WeGroup is een tool voor verzekeringsmakelaars om hun sales te accelereren. Zo’n geavanceerde digitale service implementeren in een relatief ouderwetse en sterk gereguleerde sector is een behoorlijke uitdaging, zo ondervindt Arvid De Coster, één van de drie founders.

Samenwerking Credendo Voka internationaal ondernemen
Voka nationaal
Nieuws

Unieke samenwerking Credendo en Voka versterkt internationale activiteiten van Vlaamse ondernemers

De zes Voka - Kamers van Koophandel ondertekenden een samenwerkingsakkoord met Credendo, ter versterking van het Mercurio Global Ambassador netwerk. Dankzij het partnership met Credendo hebben we de expertise in huis om ondernemers te begeleiden in het omzetten van onzekerheden in kansen zodat zij hun ambities buiten de landsgrenzen kunnen waarmaken. 

Bierapostel in Canada
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Bierapostel in Canada

Ondernemen in Canada: pro's en contra's op een rijtje. Een getuigenis van Alain De Laet (Brouwerij Huyghe).

Techtrip Israël
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Inspiratie uit het Heilige Land

Nergens tieren start-ups zo welig als in Israël. Voka Oost-Vlaanderen organiseerde een inspiratiereis naar het land, op zoek naar de geheimen van het succes.

Gentse ondernemers lonken naar start-upstrategie Israël
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Gentse ondernemers lonken naar start-upstrategie Israël

Van Gent de Europese technologiehoofdstad maken. Die boude ambitie prijkt in het bestuursakkoord van de Arteveldestad. Een delegatie van zo'n vijftig ondernemers neemt deel aan een inspiratiereis van Voka Oost-Vlaanderen naar de start-upnatie Israël.