Skip to main content
Hoe mobiliseren we het leger van niet-beroepsactieven?
Nieuws

Hoe mobiliseren we het leger van niet-beroepsactieven?

Ook wie nu niet aan de slag is én niet-werkzoekend, moeten we stimuleren om actief te worden op de arbeidsmarkt. Daarover is iedereen het roerend eens. De hamvraag is hoe? Een arbeidsmarktregisseur, een bedrijfsleider en een arbeidsmarktexpert geven hun visie.

Geert Moerman
Nieuws

Gentse praktijktesten rond discriminatie slaan bal mis: bedrijven ontvangen geschikte kandidaten met open armen

De Stad Gent publiceerde vandaag de resultaten van het onderzoek naar discriminatie bij Gentse ondernemingen. Met een regulerend kader en praktijktesten wil het stadsbestuur ontoelaatbare discriminatie op de arbeidsmarkt zichtbaar maken. Het stemt Voka tevreden dat er bij de voornaamste sectoren (industrie en diensten) geen discriminatie werd vastgesteld. Het is anderzijds verontrustend dat de Stad Gent de resultaten doelbewust uitvergroot en de Gentse economie in een negatief daglicht stelt.

Geert Moerman
Opinie

Wie discrimineert, schiet zichzelf in de voet

Twee opinies rond discriminatie trokken de jongste dagen mijn aandacht. Doorbraak-columnist en N-VA-medewerker Joren Vermeersch pleitte voor absolute vrijheid om te ondernemen en dus ook om aan te werven wie je wil. Astrid De Bruycker, Vooruit-schepen van o.a. Gelijke Kansen in Gent, argumenteerde dan weer dat enkel een regulerend kader met controles een oplossing kan bieden tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Hoe inclusie op de werkvloer ook werkgevers geen windeieren legt
Nieuws

Hoe inclusie op de werkvloer ook werkgevers geen windeieren legt

Inclusie is al even het nieuwe modewoord in de HR-wereld. Maar wat betekent het precies en hoe creëer je een inclusieve werkvloer? Bert Boone, dagelijks bestuurder van De Werkplekarchitecten en verbonden aan Sterpunt Inclusief Ondernemen, vertelt er over.

Gezocht: volk!
Nieuws

Gezocht: volk!

De (Oost)-Vlaamse bedrijven kreunen onder een tekort aan talent door de stilaan structurele arbeidskrapte. Vele en soms lang openstaande vacatures dwingen ondernemingen om vaak heel creatief uit de hoek te komen in het vinden en binden van mensen.