Skip to main content
Map
Kristof Houben (Bouw & Energie Advies)
Limburg
Nieuws

Wanneer ondernemen energie geeft!

Vanuit As runt Kristof Houben Bouw & Energie Advies. Particulieren en ondernemers kunnen bij een team van experten terecht voor vakkundig advies om hun bouwproject budget- en energievriendelijker te maken. Hoe heeft Kristof zijn bedrijf het voorbije decennium uitgebouwd? Welke ondersteuning van het Plato-traject van Voka apprecieert hij het meest?

Dominic Bousard (Gold Meat)
Limburg
Nieuws

Artisanaal 'meats' innovatie

Voor deze rubriek trekken we deze maand richting Heusden-Zolder, waar Dominic Bousard sinds 2017 algemeen directeur is bij Gold Meat. Dit bedrijf, actief in de productie van artisanale kopproducten, werd in 1972 opgericht en in 1995 overgenomen door Dominics stiefvader. Hoe slaagt dit familiebedrijf erin om doorgedreven automatisering en technologische innovatie te combineren met ambacht en vakmanschap? En hoe zorgt het Voka-traject van Plato voor de nodige ondersteuning?

Plato Meter Marion Van Zon
Limburg
Nieuws

Een lerend netwerk voor ambitieuze opvolgers

Het Plato NextGen-traject van Voka – KvK Limburg biedt jonge ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijfsvoering onder de loep te nemen. Op een interactieve manier worden kennis en ervaringen met elkaar gedeeld met de bedoeling om verder te groeien in hun rol als familiaal ondernemer. Ze worden hierin bijgestaan door een meter of peter die zelf hebben ervaren wat het is om de volgende generatie in het familiebedrijf te zijn.

AutoGLASS
Limburg
Nieuws

Blijven voor(r)uit kijken!

Wie in onze provincie op zoek is naar een vakkundige hersteller en vervanger van autoruiten, is bij AutoGLASS Center aan het goede adres. De voorbije 25 jaar legde dit familiebedrijf een zeer mooi groeitraject af. Zaakvoerder Maarten Schepers bouwt verder op de fundamenten die zijn ouders Els en Marc legden. Altijd blijven voor(r)uit kijken is de boodschap, met dank aan het NextGen-traject van Voka.

Plato-peter Koen Batsleer
Limburg
Nieuws

Plato-peter Koen geeft raad

Wat is er mooier dan als ervaren ondernemer jouw kennis, ervaring en netwerk te delen met (startende) bedrijfsleiders en hun passie voor het vak verder aan te wakkeren? Vraag dat maar aan Koen Batsleer, Managing Partner van Finpower, mede-eigenaar van Officenter en Plato-peter bij Voka – KvK Limburg. “Als Plato-peter ben ik graag een klankbord voor andere kmo-zaakvoerders en -beslissingnemers, zodat ze bepaalde ideeën en vraagstukken kunnen aftoetsen. Uit eigen ervaring weet ik immers dat ondernemen best eenzaam kan zijn, waarbij je als beslissingnemer soms de nodige klappen moet incasseren. Op dergelijke momenten zijn motiverende en inspirerende woorden meer dan welkom.”

Bonache
Limburg
Nieuws

De drie marketeers

Dat ondernemen niet zonder netwerken kan, hoeven we je niet te vertellen. Het uitwisselen van ervaringen en zakelijke ideeën met collega-ondernemers is en blijft verrijkend. Zo ook tijdens de Plato Groep Annelies & Co, waar drie Platonisten elkaar vonden, om daarna de handen in elkaar te slaan voor een boeiend rebrandingproject.

Michiel Beutels
Limburg
Nieuws

“Door dat ene gesprek communiceer ik nu helemaal anders”

Michiel Beutels is vastbesloten om de fakkel van zijn moeder over te nemen. Binnen de Plato-groep Next Generation bereidt hij samen met andere ambitieuze opvolgers de generatiewissel voor. “Wij zijn een klein familiebedrijf. Ik had dus geen idee hoe je de overdracht in goede banen leidt.

Caroline Rigo Cent Pur Cent Plato
Voka nationaal
Nieuws

Caroline Rigo over drie jaar Plato: "Als je ergens kan praten over the good and the bad, is het hier wel"

Als zaakvoerder en founder van Cent Pur Cent haalt Caroline Rigo al drie jaar heel wat waarde uit het netwerk van Plato. Het is haar manier om maximaal in te zetten op groei: “Je kan er je successen vieren en je zorgen delen. Het gevoel zit goed en dat maakt dat je alle voorwaarden hebt om als ondernemer te groeien.”

Michiel Ceyssens
Limburg
Nieuws

Michiel Ceyssens (De Kletskop): “Een goede pitch is cruciaal om te groeien als ondernemer”

Als ondernemer heb je wel een goed idee, maar weet je het ook goed te brengen? Wie nog moeite heeft met de zogenoemde ‘pitch’, kan op maandag 18 januari terecht bij Voka – KvK Limburg. Dan geeft Michiel Ceyssens van De Kletskop al zijn geheimen prijs tijdens ‘Perfect your pitch’.

teaser
Limburg
Nieuws

30 jaar Plato: "Ze mogen zelfs mijn omzet en winstcijfers kennen"

Kristine Poels (58) en Daniël Limneos (24) zijn twee nobele onbekenden voor elkaar, maar na hun gesprek wisselen ze enthousiast naamkaartjes uit. We brachten de jongste en oudste Platodeelnemer samen naar aanleiding van het 30-jarig jubileum van Plato.

martin van der wees
Limburg
Ledenverhaal

"Plato heeft de Limburgse ondernemerswereld meer geprofessionaliseerd"

Plato viert in 2020 zijn 30-jarig jubileum. Het concept waarbij een ervaren ondernemersduo een groep gelijkgestemde ondernemers op sleeptouw neemt, kent jaar na jaar meer succes. Dat ziet ook Martin van der Wees (Autajon Labels Belgium) die al 22 jaar als peter groepen begeleidt.

pb190628 plato record
Limburg
Nieuws

Plato-deelnemers breken opnieuw record

De deelnemers van het peterschapsproject Plato van Voka – KvK Limburg tellen dit jaar meer dan 200 deelnemers. Daarmee breken ze het record van vorig jaar, dat strandde op 168 deelnemers. “De grote sterkte van dit project zit voornamelijk in het klankbord dat de groep voor elkaar vormt.

Plato Summerdrink
Limburg
Nieuws

Bekijk hier de foto's van de Plato Summerdrink...

De deelnemers van het peterschapsproject Plato kwamen samen voor de jaarlijkse Summerdrink. Hiermee sluiten ze het voorjaar af in stijl. Plato telt dit jaar meer dan 200 deelnemers, waarmee ze het record van vorig verbreken. Bekijk hier het fotoalbum van deze fantastische avond!