Skip to main content
  • Brasschaat: 3 weken omleiding door werken Sint-Jobsesteenweg vanaf 9 april

Brasschaat: 3 weken omleiding door werken Sint-Jobsesteenweg vanaf 9 april

Vanaf 9 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad langs de Sint-Jobsesteenweg (N117) in Brasschaat. Er geldt drie weken lang eenrichtingsverkeer op de Sint-Jobsesteenweg richting Sint-Job-in-'t-Goor. Verkeer richting Brasschaat volgt een omleiding.

Het betonnen fietspad op de Sint-Jobsesteenweg tussen de rotonde met de Brechtsebaan en de Ruiterijschool en de zijstraat Mikhof wordt aan beide zijden van de weg vervangen door een fietspad in asfalt. De werken starten op maandag 9 april en duren drie weken. Tijdens die periode wordt er in twee opeenvolgende fases gewerkt, waarbij per fase het fietspad aan één zijde van de weg wordt aangepakt. Zo blijft doorgang van het verkeer steeds mogelijk. In fase 1 wordt er gewerkt langs de kant richting Brasschaat, in fase 2 langs de kant richting Sint-Job-in-'t-Goor. Elke fase zal ongeveer anderhalve week duren.

Eenrichtingsverkeer op Sint-Jobsesteenweg

Tijdens beide fases geldt er eenrichtingsverkeer op de Sint-Jobsesteenweg (N117) richting Sint-Job-in-'t-Goor. Verkeer in de richting van Brasschaat wordt omgeleid via de Schotensteenweg (N115), de Kapelstraat en de Brasschaatbaan/Brechtsebaan. Verkeer op de E19 met bestemming Maria-Ter-heide zal omgeleid worden via de afrit Kleine Bareel (komende van Antwerpen) of via de afrit Brecht (komende van Nederland).

Meer info vindt u hier.