Skip to main content
Map
 • Bouw- en Vastgoedcommunity 2023: Inspiratietrip naar circulaire stad Rotterdam

Bouw- en Vastgoedcommunity 2023: Inspiratietrip naar circulaire stad Rotterdam

De bouw- en vastgoedsector staat voor een grote uitdaging om de omslag te maken naar een duurzame en circulaire toekomst. Tijdens deze tweedaagse trip nemen we je mee naar Rotterdam, waar het gonst van initiatieven en projecten op het gebied van circulair bouwen en ondernemen. We bezoeken verschillende circulaire en duurzame gebouwen en spreken met experts en ondernemers die zich bezighouden met de transitie naar een circulaire economie. Deze inspiratietrip zal ongetwijfeld zorgen voor nieuwe inzichten, ideeën én nieuwe contacten!

Programma

Donderdag 22 juni 2023

Bezoek aan Blue City, Blue Blocks en SuperUse Studio’s:

Blue City is een innovatieve circulaire hub in het voormalige Tropicana-zwembad in Rotterdam. In Blue City zijn verschillende bedrijven gehuisvest, variërend van restaurants en cafés tot producenten van bioplastics en textiel, allen met de focus op het ontwikkelen van duurzame oplossingen en het verminderen van afval.

Blue Blocks is een project waarbij containers worden gebruikt om tijdelijke werk- en evenementenruimtes te creëren. Deze containers worden op elkaar gestapeld en opengelaten, waardoor er een open en luchtige omgeving ontstaat.

Superuse Studio's is een ontwerpbureau dat zich richt op het ontwerpen van duurzame gebouwen en producten door middel van het hergebruiken van afvalmaterialen. Het bedrijf werkt nauw samen met Blue City Rotterdam en heeft bijgedragen aan verschillende projecten binnen het bedrijventerrein.

Bezoek aan SAWA mock-up:

SAWA wordt een uniek en circulair houten woongebouw van 50 meter hoog, waarmee waarde wordt toegevoegd aan de buurt en de stad in de meest brede zin. Deze “shared values” hebben betrekking op CO2-reductie, het versterken van de biodiversiteit en het maken van een circulair gebouw met betaalbare woningen voor een inclusieve community.

Bezoek aan Tuin van Noord:

De ‘Noordsingel’ is een uniek complex in de stad Rotterdam en in de geschiedenis van het gevangeniswezen in Nederland. Het doorbreken van de gevangenismuren staat symbool voor de herontwikkeling van het Noordsingelcomplex. Door nieuwe functies toe te voegen en de monumentale en karakteristieke kenmerken van de voormalige gevangenis te behouden en nieuwe enthousiaste bewoners te trekken, werd er een aantrekkelijk leefgebied gecreëerd waar gewoond en gewerkt wordt en waar men zich kan ontspannen in een nieuwe openbare buurttuin. Een transformatie van een gesloten en sobere omgeving, naar een open, groene en uitnodigende 'Tuin van Noord' die mensen met elkaar verbindt.

Diner in het Schielandhuis, in gezelschap van landschapsarchitect Steven Delva:

De West-Vlaamse Steven Delva is dé landschapsarchitect van dit moment. Vanuit zijn studio Delva in Amsterdam, waar hij werkt en woont, ontwerpt hij toonaangevende groene concepten. In Rotterdam werkt Delva aan de vergroening van de Rijnhaven, een van de oudste havenbekkens die nu deels wordt gedempt voor een stadspark.

Overnachting in Mainport Hotel (5*)

Het meest luxueuze en modernste hotel van Rotterdam is niet zomaar een hotel. Het is een lifestyle. Het 5-sterren Mainport is uniek gelegen aan de oevers van de Maas, met adembenemend uitzicht over het water en de skyline van Rotterdam.

Vrijdag 23 juni 2023

Bezoek aan Floating Office (FOR):

Het drijvende kantoor voor het Global Center on Adaptation, afgemeerd aan de Rijnhaven in Rotterdam, is een gebouw voor een nieuw tijdperk. Off-grid en CO2-neutraal drijft het - in plaats van te overstromen - als het waterpeil stijgt als gevolg van klimaatverandering. Het is zowel leuk als functioneel, maar het vormt ook een sleutelelement in een nieuw herontwikkelde havenomgeving door openbare ruimte aan het water te bieden, en het heeft zelfs een zwembad. We worden er rondgeleid door de ontwerper, Powerhouse Company en de ontwikkelaar, RED Company.

Ontmoeting met Nico Van Hoogdalem – spinner van Cirkelstad Rotterdam

Nico Van Hoogdalem is spinner van Cirkelstad Rotterdam. Cirkelstad is ontstaan tussen publieke én private ondernemers die op zoek waren naar oplossingen rond circulaire economie in de regio. Elke regio heeft een spinner, die coördineert en ziet toe op de voortgang.

Bezoek aan ICDubo:

Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDubo) is het grootste en meest inspirerende centrum voor duurzaam bouwen in Nederland. In de unieke expositieruimte van liefst 2500 m² tonen ze de innovatieve oplossingen van koplopers in de bouw.

Voor meer info over deze inspiratietrip kan je terecht bij Ann De Decker.

Contactpersoon

Ann De Decker

Member Services/Relatiebeheer

Wanneer

Prijs

1.350€ per persoon op basis van een single kamer.

Wat is er inbegrepen?

 • Bustransfer van en naar Rotterdam
 • 1 hotelovernachting Mainport (5*) in Rotterdam op basis van 1-persoonskamer
 • Ontbijt x2 – lunch x2 – diner (incl. dranken tijdens de maaltijden)
 • Koffiepauzes x2
 • Vervoer ter plaatse
 • Professionele reisbegeleiding
 • Begeleide bezoeken

Wat is er niet inbegrepen?

Reis- en annulatieverzekering. Mogelijkheden:

 • Exclusive Selection (reis- en annulatieverzekering) (7,9% van de reissom)
 • Enkel annulatieverzekering (6,5% van de reissom)
 • Travel Selection (reisverzekering, dekt geen annulatie) (25 euro per persoon)

Voorwaarden

Het aantal inschrijvingen is beperkt tot max. 40 personen, we hanteren het first come, first served-principe.

Deelnemers van de Voka Bouw- en Vastgoedcommunity krijgen voorrang.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag