Skip to main content
  • Boom: ruim vijf maanden werken op brug over Rupel

Boom: ruim vijf maanden werken op brug over Rupel

Op 28 mei start De Vlaamse Waterweg met de grondige renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom. De werken zullen tot november 2018 duren. De brug - die deel uitmaakt van de N177 - zal bepaalde periodes niet toegankelijk zijn voor verkeer.

Het wegdek en de fiets- en voetpaden van de brug die Boom met Willebroek verbindt, worden vervangen. De brug wordt opnieuw waterdicht gemaakt, de stalen draagstructuur krijgt een nieuwe anti-corrosiebescherming en het beton aan de onderkant van de brug wordt hersteld.

De aannemer voert de werken uit in fasen. De impact op het verkeer verschilt al naar gelang de fase waarin de werken zich bevinden. Van 28 mei tot 6 juni kan alleen verkeer vanuit Antwerpen richting Brussel de brug gebruiken. Auto’s en vrachtwagens vanuit Brussel richting Boom volgen de omleiding door de Rupeltunnel en via afrit 9 Rumst/Niel/Boom. Van 7 juni tot 17 juli is de brug niet toegankelijk. Verkeer vanuit Antwerpen richting Puurs of Willebroek wordt via de nieuwe afrit ‘Ooievaarsnest’ - die hiervoor tijdelijk wordt geopend - omgeleid. Vanuit Brussel blijft de omleiding zoals bij aanvang van de werken van kracht. 

Van 18 juli tot 30 juli is de brug toegankelijk voor alle verkeer. Daarna is ze weer gesloten voor alle verkeer tot 25 september. Vervolgens kan tot eind oktober alleen richting Brussel over de brug. Het laatste weekend van oktober sluit de brug een laatste maal voor alle verkeer. Begin november zijn de werken klaar.

Fietsveer Boom-Klein Willebroek voor woon-werkverkeer

Tijdens de maanden dat de brug voor alle verkeer is gestremd, kunnen werknemers die met de fiets de Rupel willen oversteken, rekenen op een uitbreiding van het aanbod van het veer Boom – Klein-Willebroek. Vanaf 7 juni vaart het van 5u30 tot 22u30. Bovendien verdubbelt de overzetfrequentie naar ieder kwartier, zowel op week- als weekenddagen. Het bespaart de fietsers en omleiding van 12 km. Meer info over vaartijden en bediening, leest u via onderstaande link.

 

Meer info vindt u hier