Skip to main content
  • Beveren/Waaslandhaven/R2: nieuwe fase werken Waaslandhaven-Noord pas op 5 maart van start

Beveren/Waaslandhaven/R2: nieuwe fase werken Waaslandhaven-Noord pas op 5 maart van start

De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord op de R2 in Beveren. De werkzaamheden van de fase met ernstige verkeershinder zouden al gestart moeten zijn. Het vriesweer heeft de startdatum van werken uitgesteld naar 5 maart.

Om de groei van het Antwerpse Havengebied in goede banen te leiden, wordt de weginfrastructuur in Waaslandhaven‐Noord (R2) grondig aangepakt. De huidige rotonde, die de Liefkenshoektunnel, de Beverentunnel, de Keteldijk en de Kieldrechtsluis met elkaar verbindt, wordt omgevormd.

Het wegennet aan de kant van de Sint-Antoniusweg wordt opnieuw aangelegd. Er wordt grote hinder verwacht omdat de bruggen van de rotonde over de snelweg worden afgesloten. Het verkeer moet tot eind maart omrijden langs de tunnelhoofden van de Liefkenshoektunnel of de Beverentunnel.

Bereikbaarheidsfiches voor ondernemingen

Er zijn op korte tijd diverse omleidingen. Om uw werknemers, klanten en leveranciers in te lichten over de wisselende bereikbaarheid van de omgeving, zijn de omleidingen verzameld op een overzichtskaart. Op vraag van Alfaport-Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft AMT voor de lokale ondernemingen ook aparte bereikbaarheidsfiches opgemaakt waarop de omleidingen per bestemming zijn opgesplitst.

Klik hier om ze te downloaden. Ze zijn ook beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Hinder en alternatieven

Deze fase van de werken duurt tot eind maart 2018 en zal een ernstige impact op de bereikbaarheid van de Waaslandhaven hebben. Bereid u dus goed voor. Overweeg alternatieven voor woon-werkverkeer. De containerterminals aan het Deurganckdok zijn ’s nachts geopend; vrachtverkeer dat de spits mijdt, krijgt ’s nachts 75 % korting op de Liefkenshoektunneltol.
 

Timing en info

Deze fase van de werken duurt tot eind maart. In september 2018 moeten de werken zijn afgerond.

Meer info over de volgende fases en de voortgang van de werken vindt u op www.werkenwaaslandhavennoord.be. We raden u aan om u op deze website in te schrijven op de nieuwsbrief van AMT om zo op de hoogte te blijven van eventuele onverwachte wijzigingen in de planning.