Skip to main content
  • Beveren/Waaslandhaven/R2: nieuwe fase werken Waaslandhaven-Noord op 30 maart van start

Beveren/Waaslandhaven/R2: nieuwe fase werken Waaslandhaven-Noord op 30 maart van start

De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord op de R2 in Beveren. Op 30 maart start een nieuwe fase, waarbij de bruggen van de Sint-Antoniusweg over de spoorweg onderbroken worden. Deze fase duurt tot juni 2018. Verwacht wordt dat deze werken ernstige verkeershinder zullen veroorzaken voor het verkeer van en naar het Deurganckdok.

Om de groei van het Antwerpse Havengebied in goede banen te leiden, wordt de weginfrastructuur in Waaslandhaven‐Noord (R2) grondig aangepakt. De huidige rotonde, die de Liefkenshoektunnel, de Beverentunnel, de Keteldijk en de Kieldrechtsluis met elkaar verbindt, wordt omgevormd.

De aansluitingen van het complex Waaslandhaven-Noord van en naar de Sint-Antoniusweg worden afgesloten. Verkeer van en naar het Deurganckdok wordt omgeleid via de Molenweg. De signalisatie wordt aangepast op vrijdag 30 maart in de loop van de voormiddag, ’s ochtends kan men dus nog de gewone route volgen.

Weekendafsluiting uitgesteld

Eerder werd aangekondigd dat de R2 in het weekend van 23 tot 26 maart 2018 volledig afgesloten zou worden voor het plaatsen van de definitieve brugleuning. Omdat de voorbereidende werken enige vertraging hebben opgelopen, kan deze timing niet aangehouden worden en worden deze werken even uitgesteld. Er is momenteel nog geen zicht is op een nieuwe datum.

Bereikbaarheidsfiches voor ondernemingen

Er zijn op korte tijd diverse omleidingen. Om uw werknemers, klanten en leveranciers in te lichten over de wisselende bereikbaarheid van de omgeving, zijn de omleidingen verzameld op een overzichtskaart. Op vraag van Alfaport-Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft AMT voor de lokale ondernemingen ook aparte bereikbaarheidsfiches opgemaakt waarop de omleidingen per bestemming zijn opgesplitst.

Klik hier om ze te downloaden. Ze zijn ook beschikbaar in het EngelsFrans en Duits.

Hinder en alternatieven

Deze fase van de werken duurt tot juni 2018 en zal een ernstige impact op de bereikbaarheid van de Waaslandhaven hebben. Bereid u dus goed voor. Overweeg alternatieven voor woon-werkverkeer. De containerterminals aan het Deurganckdok zijn ’s nachts geopend; vrachtverkeer dat de spits mijdt, krijgt ’s nachts 75 % korting op de Liefkenshoektunneltol.
 

Timing en info

Deze fase van de werken duurt tot juni. In september 2018 moeten de werken zijn afgerond.

Meer info over de volgende fases en de voortgang van de werken vindt u op www.werkenwaaslandhavennoord.be. We raden u aan om u op deze website in te schrijven op de nieuwsbrief van AMT om zo op de hoogte te blijven van eventuele onverwachte wijzigingen in de planning.

 

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans