Skip to main content
  • Beveren/Waaslandhaven: R2 twee dagen volledig afgesloten vanaf 25 mei

Beveren/Waaslandhaven: R2 twee dagen volledig afgesloten vanaf 25 mei

Op 25 mei wordt de R2 ter hoogte van Waaslandhaven-Noord twee dagen volledig afgesloten. De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen er een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord. Voor het plaatsen van de brugleuning moet de snelweg om veiligheidsredenen volledig dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

Om de groei van het Antwerpse Havengebied in goede banen te leiden, wordt de weginfrastructuur in WaaslandhavenNoord (R2) grondig aangepakt. De huidige rotonde, die de Liefkenshoektunnel, de Beverentunnel, de Keteldijk en de Kieldrechtsluis met elkaar verbindt, wordt omgevormd.

De werken zijn al geruime poos bezig en gaan nu een eindfase in. Zo wordt op 25 mei de definitieve leuning van de brug geplaatst. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, is beslist deze werken in het weekend uit te voeren. De R2 zal van 25 mei vanaf 23u tot 28 mei om 4u in beide richtingen volledig afgesloten worden voor het verkeer. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex.

Intussen wordt tot eind juni 2018 verder gewerkt aan de herprofilering van de bruggen over de spoorweg en aan de aanleg van de zones aan de kant van de Sint-Antoniusweg. Daarna volgen nog enkele werken in een naburige zone. In september 2018 moeten de werken zijn afgerond.

Bereikbaarheidsfiches voor ondernemingen

Om uw werknemers, klanten en leveranciers in te lichten over de wisselende bereikbaarheid van de omgeving, zijn de omleidingen verzameld op een overzichtskaart. Op vraag van Alfaport-Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft AMT voor de lokale ondernemingen ook aparte bereikbaarheidsfiches opgemaakt waarop de omleidingen per bestemming zijn opgesplitst.

Klik hier om ze te downloaden. Ze zijn ook beschikbaar in het EngelsFrans en Duits.

Timing en info

Meer info over de volgende fases en de voortgang van de werken vindt u op www.werkenwaaslandhavennoord.be. We raden u aan om u op deze website in te schrijven op de nieuwsbrief van AMT om zo op de hoogte te blijven van eventuele onverwachte wijzigingen in de planning.