Skip to main content
  • Home
  • Arbeidsmarkt & talent
Alfaport Voka

Arbeidsmarkt & talent

Het vinden van goede arbeidskrachten blijft een grote zorg van de privébedrijven in de haven. Alfaport-Voka werkt mee aan verschillende initiatieven om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen. 

Arbeidsmarkt & Talent

Alfaport Voka ontwikkelde samen met Voka –Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland een digitale competentiebarometer. Via deze tool kan Alfaport Voka dagelijks én in
realtime alle openstaande vacatures in de regio Antwerpen-Waasland gedetailleerd in kaart brengen. De resultaten hiervan vormen de basis voor de verdere acties die worden uitgestippeld binnen de hr-werkgroepen van Alfaport en het Platform Industrie.

Alfaport-Voka neemt ook een actieve rol op als verbinding tussen de private bedrijven en initiatieven als Talentenstroom en het Havencentrum van Lillo. Werkgevers vinden soms moeilijk kandidaten met de juiste kennis van haven en logistiek. Talentenstroom helpt mee geschikte logistieke bedienden te vinden. Het Havencentrum daarentegen wil jongeren inspireren en de haven van Antwerpen echt leren kennen. Zo ontdekken de jongeren welke toekomstmogelijkheden de haven hen biedt. Vanuit de werkgeverskant helpt Alfaport mee de betrokkenheid van het bedrijfsleven te verhogen.

Alfaport Voka nam het initiatief om een employer branding campagne uit te werken voor de haven van Antwerpen. Deze campagne moet werkzoekenden en studenten
warm maken voor een job in de haven. De site ‘www.jobsindehaven.be’ bevat testimonials rond een aantal functies in de haven en links naar de vacaturewebsites van ondertussen 40 bedrijven. Op Facebook worden vacatures, ambassador movies, events,… gedeeld om volgers warm te maken om te komen werken in de haven. Ondertussen zijn 20 ambassador movies beschikbaar. Daarin getuigen medewerkers uit de haven waarom zij hun job dagelijks met passie invullen. Sinds februari 2019 loopt de campagne ‘jobs in de haven’ ook via Instagram. De opzet van deze pagina is om werknemers uit de haven de Instagrampagina te laten overnemen (onder beheer van Alfaport Voka) om zo een unieke blik achter de schermen te geven van werken in de haven. 

Alfaport streeft naar een rechtszekere en flexibele havenarbeidsorganisatie. Sinds de Europese Commissie in 2014 een procedure van ingebrekestelling tegen België opstartte, kwam van de actualisering van de havenarbeidsorganisatie in een stroomversnelling. Na een intensief overlegproce tussen de sociale partners, werd in de zomer van 2016 een voorakkoord afgesloten tussen de sociale partners en minister Kris Peeters. Dit akkoord maakt het - afhankelijk van de goedkeuring van Europa - mogelijk om erkende havenarbeiders aan te werven buiten de bestaande pool. Een verkorte procedure om af te wijken van de vastgelegde ploegsamenstellingen werd afgesproken. Wel blijven we bezorgd over de logistieke arbeid in de havens, die op dezelfde manier moet kunnen verlopen als gelijkaardige activiteiten buiten de haven, zodat de haven beter kan inspelen op de wijzigende marktomstandigheden.

Contactpersoon

Sarah Hanegraef

Adviseur Talent en Communicatie Alfaport

CapitalAtWork
Deloitte
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
Tormans_Corporate partner