Skip to main content
  • Antwerpen/Ring/Haven/Beveren: Twee weken sporadisch werken aan tunnels vanaf 2 oktober

Antwerpen/Ring/Haven/Beveren: Twee weken sporadisch werken aan tunnels vanaf 2 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 oktober periodieke onderhoudswerken uit aan snelwegtunnels, ook onze regio. Het gaat om kleinere onderhoudswerken in de Kennedytunnel, Craeybeckxtunnel, Tijsmanstunnel en Beverentunnel. De werken zijn van korte duur en vinden ’s nachts plaats. Er zijn omleidingen voorzien. Overdag blijven de tunnels open.

In de nacht van 2 op 3 oktober wordt er in de Kennedytunnel gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van 3 op 4 oktober, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21 u. en 05 u. is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30 u. afgesloten.

In de nacht van 4 op 5 oktober wordt er in de Craeybeckxtunnel in de koker richting Antwerpen gewerkt. De daaropvolgende nacht, van 5 op 6 oktober, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Tijdens de werken (tussen 21 u. en 06 u.) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20.30 u. afgesloten.

In de Frans Tijsmanstunnel wordt in de nacht van 9 op 10 oktober wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek, tijdens de nacht van 10 op 11 oktober in de koker richting Beveren. Tijdens de werken (20 u. tot 6 u.) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.

In de Beverentunnel tenslotte wordt tijdens de nacht van 11 op 12 oktober wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek, tijdens de nacht van 12 op 13 oktober in de koker richting Beveren. Tijdens de werken (20 u.- 06 u.) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Meer info vindt u hier.