Skip to main content
  • Antwerpen/Ring: week zware verkeershinder door werken ring vanaf 10 april

Antwerpen/Ring: week zware verkeershinder door werken ring vanaf 10 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 9 april ‘s avonds met dringende herstellingswerken op de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van Deurne. De werken duren tot 16 april. Hierbij zullen vier rijstroken van de ring afgesloten worden. Verwacht wordt dat deze werken ernstige verkeershinder zullen veroorzaken.

De snelweg vertoont een verzakking over de volledige breedte van de Antwerpse ring in beide rijrichtingen. Om de veiligheid te garanderen, is er een dringende herstelling nodig op drie rechtse rijstroken van de ring richting Nederland. De zwaarst beschadigde zone wordt volledig verwijderd tot op de fundering. Er moet nieuwe wapening en beton gestort worden.

Hinder op de ring tot 16 april

De werken starten op maandagavond 9 april en worden afgerond tegen maandagochtend 16 april. Via een doorsteek in de middenberm kan het verkeer richting Nederland over vier rijstroken. Eén daarvan is voorbehouden voor verkeer komende van de E313. Het verkeer richting Gent heeft nog drie rijstroken ter beschikking. De op- en afrit Deurne worden gesloten. Verkeer moet omrijden via de op- en afrit Merksem. De aansluitingen van en naar de E313 blijven steeds open. De aansluiting van de E313 op de ring zal op één rijstrook gebracht worden. Er wordt drie dagen goed doorgewerkt. De overige dagen zijn noodzakelijk om het beton te laten uitharden. 

Bereid u voor – vermijd de omgeving

AWV en het Verkeerscentrum waarschuwen voor zware hinder op de Antwerpse ring en op de E313 richting Antwerpen. Doorgaand verkeer van oost naar west en omgekeerd wordt geadviseerd via Brussel om te rijden. Verkeer van en naar Nederland krijgt het advies om via de R2 en de Liefkenshoektunnel te rijden. Dynamische borden op de knooppunten in Lummen en Gent leiden verkeer naar alternatieve routes. Wie in de krokusvakantie naar Antwerpen komt, wordt aangeraden een alternatief te gebruiken. Meer info over de bereikbaarheid van de stad Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be. U vindt er een multimodale routeplanner. Wie zich toch verplaatst met de (vracht)wagen doet er goed aan zich voor vertrek te informeren via www.verkeerscentrum.be.

Monitoring

Op de overige rijstroken van de ring is ook licht niveauverschil. Daar wordt voorlopig niet gewerkt. AWV zal na de spoedherstelling de situatie blijven monitoren om te zien of de toestand van de overige rijstroken aanvaardbaar blijft dan wel ingrepen vereist.

Informeer uw klanten en leveranciers

We adviseren u om uw werknemers, klanten en leveranciers in te lichten over de bereikbaarheid van de omgeving en uw mobiliteit goed voor te bereiden.  Meer info en omleidingskaarten vindt u hier

 

SNA