Skip to main content
  • Antwerpen/Ring: vanaf 25 september vijf weken nachtwerken op Antwerpse ring

Antwerpen/Ring: vanaf 25 september vijf weken nachtwerken op Antwerpse ring

Vanaf 25 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de voegen op de Antwerpse Ring (R1) tussen de afrit Deurne en de Kennedytunnel in de richting van Gent. De werken worden enkel ’s nachts uitgevoerd. Dan moet wel rekening gehouden worden met ernstige hinder. Er worden tijdelijk rijstroken en op- en afritten afgesloten. Ook de Craeybeckxtunnel gaat drie dagen dicht. De werken zijn eind oktober afgerond.

De verticale voegen die tussen de betonnen rijvakken zitten en waterinsijpeling moeten vermijden, zijn nog steeds de oorspronkelijke sinds de heraanleg van de Ring ruim tien jaar geleden. De voegen zijn aan vernieuwing toe. Vorig jaar werden de voegen op de ring in de richting van Nederland aangepakt. Nu is de ring in de richting van Gent aan de beurt.

Nachtelijke hinder

Er zal uitsluitend ’s nachts gewerkt worden. Overdag blijft de snelweg inclusief alle op- en afritten steeds open. Tijdens de werken worden er steeds minstens twee rijstroken ingenomen en worden er verschillende op- en afritten ter hoogte van de werfzone afgesloten.

Craeybeckxtunnel 3 dagen dicht

Ook in de Craeybeckxtunnel worden tegelijkertijd voegen vernieuwd en werken uitgevoerd. De tunnel zal tijdelijk afgesloten worden. De werken aan de Craeybeckxtunnel vinden plaats in het weekend van 29, en 30 september en 1 oktober. De tunnel is dan dag en nacht afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Deze werken zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regen en/of koude kunnen de werken niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de planning wijzigen.

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.