Skip to main content
  • Antwerpen/R0/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 30 oktober

Antwerpen/R0/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 30 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 30 oktober en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Waaslandtunnel:

Tijdens de nachten van 30 en 31 oktober en 22 en 23 november wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel in Antwerpen. De tunnel is tussen 20 en 4 uur telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Kennedytunnel:

Op 6 november wordt er in de Kennedytunnel gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. Op 7 november is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21 en 5 uur is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20u30 afgesloten.

Rupeltunnel:

In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van 8 en 9 november, telkens tussen 20 en 6 uur. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het centrum van Boom.

Jan De Vostunnel:

Tijdens de nachten van 13 en 14 november wordt er van 20 tot 6 uur gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112). Eerst is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Bevrijdingstunnel:

Op 15 november wordt er van 20 tot 6 uur gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12). Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

Valaartunnel:

Op 16 november wordt er van 23 tot 6 uur gewerkt in de Valaartunnel, de verbinding tussen de Berkenrijslaan en de Dokter Veeckmanslaan in Wilrijk. De tunnel is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen plaatselijk omgeleid.

Bolivartunnel:

Op 20 november wordt er van 20 tot 6 uur gewerkt in de Bolivartunnel ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Beide tunnelkokers zullen tijdens de werken afgesloten zijn. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

 Blauwtorentunnel/Gasthuistunnel:

In de Blauwtorentunnel en Gasthuistunnel vinden er onderhoudswerken plaats op 21 november van 20 tot 6 uur. Dinsdagnacht zijn de Gasthuistunnel en de Blauwtorentunnel afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Van Eycktunnel:

In de Van Eycktunnel wordt gewerkt op 22 november van 20 tot 6 uur. De tunnel is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Meer info vindt u hier