Skip to main content
  • Antwerpen/Linkeroever: werken Blancefloerlaan van start: doorstroming beperkt

Antwerpen/Linkeroever: werken Blancefloerlaan van start: doorstroming beperkt

Op 9 januari is Aquafin een nieuwe fase gestart van de bouw van infrastructuur om het huishoudelijk afvalwater te zuiveren en regenwater af te voeren op de Blancefloerlaan. Er wordt gewerkt in de zone ten oosten van op- en afrit E17 tot de Huges Pernathlaan, ten zuiden van de tramsporen. Tot eind april blijft slechts één rijstrook voor doorgaand en plaatselijk verkeer aan de zuidzijde toegankelijk.

De afslagstrook op het kruispunt richting Antwerpen centrum zal vanaf half maart tot half april afgesloten worden. De rechtsaf beweging op het kruispunt blijft wel mogelijk. 

Grootste hinder pas na zomer 2017

De werken lopen in verschillende fasen. Vanaf april tot juli zijn er werken met weinig verkeersimpact. Vanaf september moet Aquafin echter in open sleuf werken en wordt tot december ernstige hinder verwacht.

Verkeer van en naar Zwijndrecht en E17 (richting Halewijnlaan) zal in beide richtingen over slechts één rijstrook beschikken. Om de kruising met de sporen mogelijk te maken worden extra verkeerslichten geplaatst. Deze zone is te vermijden voor doorgaand verkeer.

Verkeer komende van de E17 richting centrum Antwerpen wordt geadviseerd afrit nr. 7 Sint-Anna gebruiken om linkeroever te bereiken. Verkeer komende van het centrum richting Zwijndrecht kan via de Charles de Costerlaan omrijden.

Eind 2017 zouden de werken moeten afgerond zijn.

Meer info vindt u hier.