Skip to main content
  • Antwerpen/Haven: Werken Kruisweg van start op 2 oktober

Antwerpen/Haven: Werken Kruisweg van start op 2 oktober

Vanaf maandag 2 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grondige onderhoudswerken op de Kruisweg/Antwerpsebaan (N180) in de haven van Antwerpen. Het wegdek is er versleten en aan vernieuwing toe. De werfzone bevindt zich tussen de brandweerpost Berendrecht en het kruispunt met de Stabroeksebaan (N111). De werken zullen begin december 2017 afgerond zijn. Verkeer blijft tijdens deze periode steeds mogelijk maar over slechts één rijstrook in beide richtingen.

Bereikbaarheid

De aannemer start met werken op de rijrichting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen moet ter hoogte van de aantakking van de Antwerpsebaan op de N180, verplicht rechts afslaan en de Antwerpsebaan volgen om zo terug aan te sluiten op de Noorderlaan (N180). De aansluiting van de Antwerpsebaan op de N180 is afgesloten voor verkeer komende van de Noorderlaan. Een maand later werkt de aannemer op de rijrichting Berendrecht en is de Kruisweg/Antwerpsebaan volledig afgesloten ter hoogte van de spoorweg aan de brandweerpost Berendrecht. In beide richtingen rijdt het verkeer dan over de kant richting Antwerpen en via de Antwerpsebaan naar de Noorderlaan (N180).

Het kruispunt van de Antwerpsebaan (N180) met de Stabroeksebaan (N111) blijft tijdens de werken vrijwel steeds open. Enkel tijdens de eerste fase is een zeer beperkte afsluiting van het kruispunt mogelijk. Het verkeer volgt dan een lokale omleiding via de A12 en de R2. De bedrijven en het tankstation in de werfzone blijven tijdens de werken steeds bereikbaar.

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.