Skip to main content
  • Antwerpen/Haven: week lang omleiding Royersbrug vanaf 7 april

Antwerpen/Haven: week lang omleiding Royersbrug vanaf 7 april

Vanaf 7 april voert het Havenbedrijf aanpassingswerken uit ter hoogte van de Royersbrug. De brug, die de Antwerpse haven van ontsluiting voorziet langs de Scheldelaan, wordt gesperd tot en met 15 april.  Alle auto- en vrachtverkeer dat van de Scheldelaan richting stad Antwerpen moet, wordt omgeleid.

Het Havenbedrijf is midden februari gestart met werkzaamheden om de omgeving van de Royerssluis fietsveiliger te maken. Er komt een nieuw wegdek, markeringen en een fietsverbinding. Het kruispunt van de Lefebvrebrug met de Siberiastraat wordt uitgerust met bijkomende verkeerslichten voor fietsers. In de nieuwe verkeerssituatie zullen fietsers zowel op de Lefebvre- als op de Royersbrug steeds gebruik kunnen maken van een apart rijvak. Wanneer de Royerssluis in gebruik is, zal alle verkeer over dezelfde sluisdeur moeten. Het gemotoriseerd verkeer wordt aan de hand van dynamische verkeerssignalisatie alternerend over de brug geleid. Op deze manier zullen fietsers en autoverkeer elkaar minder kruisen.

Omleiding via Oosterweelsteenweg

Om de werken te kunnen uitvoeren, wordt de Royersbrug vanaf 7 april afgesloten. Alle auto- en vrachtverkeer dat van de Scheldelaan naar Antwerpen centrum wil, wordt omgeleid via de Oosterweelsteenweg, de Noordkasteelbruggen en de Vosseschijnstraat. Alle auto- en vrachtverkeer van de stad richting Scheldelaan wordt omgeleid via de Lefebvrebrug

Meer info vindt u hier.