Skip to main content
  • Antwerpen/Haven: start werken Kastelweg uitgesteld tot eind april

Antwerpen/Haven: start werken Kastelweg uitgesteld tot eind april

De heraanleg van de Kastelweg in het Antwerpse Havengebied is uitgesteld. Het Havenbedrijf (HA) zou eind maart met de werken starten en stelde die al eens uit tot midden april. Door problemen met de signalisatievergunning is de start opnieuw uitgesteld. De verwachting is dat de werken alsnog voor eind april 2017 van start gaan. 

De Kastelweg loopt parallel aan de Scheldelaan, is in slechte staat en moet worden aangepakt omdat die later dienst zal doen als omleidingsweg voor de werken Oosterweelverbinding. De Kastelweg krijgt naast rioleringen, ook nieuwe funderingen, fietspaden en verlichtingspalen. De kasseiverharding wordt vervangen door asfalt en ook de spoorweg wordt aangepakt.

Kastelweg afgesloten

Vanaf de start van de werken zal de Kastelweg afgesloten zijn en zullen er verkeerslichten op de aansluiting de Kastelweg en de Scheldelaan geplaatst worden, waarlangs de omleiding loopt. De werkzaamheden worden in zes fasen uitgevoerd. Door de vertraging van de start zullen de werken vermoedelijk tot in eind 2017 duren. Omleidingen worden lokaal aangeduid.

Meer informatie vindt u op www.portofantwerp.com/wegenwerken-de-haven