Skip to main content
  • Antwerpen/Ekeren: Op- en afrittencomplex Ekeren deels 2 weken dicht vanaf 5 mei

Antwerpen/Ekeren: Op- en afrittencomplex Ekeren deels 2 weken dicht vanaf 5 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert tussen 5 en 22 mei onderhoud uit aan het op- en afrittencomplex van de A12 in Ekeren. De noordelijke en zuidelijke opritten van Luithagen-Haven naar de A12 worden tijdens de werken afgesloten voor het verkeer. Verkeer moet omrijden via de op- en afrittencomplexen van Merksem of Antwerpen Kanaaldok/Antwerpen-Haven (R2). Op de afritten van de A12 naar Luithagen-Haven is er slechts één rijstrook beschikbaar.

Dit onderhoud is nodig om in de toekomst meer verkeer te kunnen verwerken. Het op- en afrittencomplex Ekeren zal namelijk als één van de alternatieve routes gebruikt worden tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. 

Werken verbinding Luithagen – A12

De opritten vanuit Luithagen-Haven naar de A12 krijgen tussen 5 en 15 mei een nieuwe brugvoeg en een nieuw wegdek. Aan de aansluiting van de afritten van de A12 richting Luithagen-Haven wordt een extra rijstrook aangelegd en daarna ook het wegdek vernieuwd. Deze werken duren van 5 tot 22 mei. De overige verbindingen van het meest zuidelijke deel van de Noorderlaan met de A12 worden voorzien van nieuw asfalt. 

Hinder en omleidingen

De noordelijke en zuidelijke opritten van Luithagen-Haven naar de A12 worden tijdens de werken volledig afgesloten voor het verkeer. Tijdens de werken aan de noordelijke en zuidelijke afritten van de A12 naar Luithagen-Haven blijft verkeer mogelijk, zij het over slechts één rijstrook. Enkel wanneer de nieuwe toplaag wordt aangebracht, is er gedurende twee nachten en één dag geen verkeer mogelijk. De overige verbindingen, waar enkel het asfalt vernieuwd wordt, worden zoveel mogelijk tijdens de weekends afgesloten. Het verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex van Merksem (nr. 1). Het verkeer richting Nederland moet een omleiding volgen via het complex Antwerpen Kanaaldok/Antwerpen-Haven (R2).

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier